Byl to on, kdo poslal ve 20. minutě Dynamo krásnou střelou do vedení, ani to ale nestačilo. Jiří Skalák po zápase vyzdvihl dobrý výkon Jihočechů a velice ho mrzelo, že jeho tým neveze domů alespoň bod za remízu.

Jirko, jak utkání hodnotíš?
Myslím si, že do zápasu jsme vstoupili aktivně. Pak se nám povedla jedna akce a dali jsme gól na 1:0. Ale myslím si, že od toho gólu jsme byli v prvním poločase spíše pod tlakem. Měli jsme tam zbytečné ztráty, neudrželi jsme balon a Olomouc si kvalitní hrou tvořila šance. Bohužel pro nás vyrovnala na 1:1 a pak smolným gólem, tečovanou střelou, otočila. Ve druhém poločase jsme chtěli být více na balonu, což se nám myslím dařilo, byli jsme lepším týmem, ale stoprocentní šance jsme netvořili. Gól na 2:2 jsme bohužel dát nedokázali, což je škoda. Myslím si, že se vší úctou k Olomouci jsme si tady bod zasloužili. Ukázali jsme tvář, ale bohužel to nevyšlo. Musíme začít venku bodovat, ta série je dlouhá, nevyhrálo se venku už nějakých 11 měsíců. Musí to už přijít. Když budeme hrát takhle kvalitně a odvážně.

Venku jste zatím nezískali letos ani bod. Co chybí k tomu, aby se mimo Budějovice bodovalo?
Já jsem tady vlastně teprve druhý zápas. První byl na Baníku… a dneska to byl oproti tomu úplně jiný zápas. Tam jsme tahali za kratší konec, ale dneska jsme chtěli hrát na rychlé brejky a třeba v prvním poločase to úspěch mělo. Ve druhém jsme byli na balonu, byli jsme aktivní a to je za mě ve venkovních zápasech cesta k úspěchu. Nejde zalézt a na něco čekat. Ještě navíc s takovým soupeřem, jako je Olomouc.

Dnes to byl dobrý výkon, ale něco opět scházelo. Co přesně?
Sigma byla dobře zavřená, ale za mě je chyba v tom, že jsme měli dávat v krajních prostorách více balonů pod sebe. Olomouc tam měla na tyhle přihrávky díry. Další možnosti byly i ve druhém poločase, ale spíš to byly jen náznaky. Musíme se víc tlačit do brány, být dravější.

Postaral ses o jediný gól Dynama. Jak bys popsal situaci?
Nechtěl jsem na Alliho křičet, ale dost jsem mával, aby mi to dal. A tohle dělá i v tréninku. Není hamoun a nechodí tak často jeden na jednoho, pěkně mi to dal a mně to sedlo. Ale jak jsem říkal, je to škoda, ve druhém poločase minimálně mi to mohl dát i na druhé straně. Ale střílel a zblokovalo se to. Je to škoda.

Jak jsi zatím v Českých Budějovicích spokojený?
Cítím se dobře. Samozřejmě teď po zápase se mi to hodnotí těžko, ale po dlouhé době jsem odehrál přes 80 minut a musím říct, že zdraví drží. Ještě je tam znát to, že jsem neměl letní přípravu, ale v repre pauze jsme kvalitně potrénovali a pomohlo mi to. Největší kondici stejně získávám v zápasech. Dneska jsem hrál dlouho a jinak jsem tady moc spokojený.

Co od angažmá očekáváš?
Očekávám větší herní vytíženost, než jaká byla doteď. Věřím, že se mančaft stabilizuje, herně i výsledkově. A co nejdřív se dostane do střední skupiny, aby byl prostor na to hrát takový fotbal, jaký jsme hráli třeba ve druhém poločase. Tým chce mít nějakou tvář a myslím si, že to všechny týmy v Česku nemají.