Už v sobotu skončí čekání B-týmu Dynama na začátek nového ročníku. České Budějovice se budou znovu rvát o body v České fotbalové lize a její „A“ skupině, kde vloni skončily na 12. místě se ziskem 36 bodů. Letos se lehce obměnily týmy soupeřů, Dynamo se ve třetí lize střetne například s béčky Slavie Praha nebo Táborska.

Béčko Dynama má za sebou přípravnou fázi a v sobotu vyběhne poprvé na hřiště v rámci mistrovského zápasu České fotbalové ligy. Vloni skončilo Dynamo dvanácté a mezi hlavní úspěchy řadí zejména úspěšnou záchranu, ale třeba také cenné skalpy proti nakonec druhému B-týmu Bohemians Praha 1905, vítězství nad Pískem, Admirou Praha nebo sérii pěti zápasů ze šesti bez porážky na startu jarní fáze ligy.

Družina kouč Dušana Žmolíka poctivě trénovala, nabírala síly a odehrála i několik přípravných zápasů. Na úvod prohrálo béčko 2:3 s B-týmem rakouského LASKu Linz, vysoko 6:1 porazilo FK Maraton Pelhřimov, který postoupil vloni do Moravskoslezské divize, 0:2 prohrálo s 1. SC Znojmo FK a v generálce přehrálo v poměru 4:0 Mladou Boleslav B. Kromě toho si B-tým připsal také celkový triumf na turnaji v České Krumlově, kde hrálo s Duklou Praha B a Táborskem B. Druhého jmenovaného soupeře porazilo ve finále po pokutových kopech.

Právě souboj s béčkem Táborska bude pro Dynamo v nadcházející sezoně novinkou. Jihočeské derby bude na programu na začátku října v 10. kole a hrát se bude v tréninkovém centru na Složišti. Doma přivítají České Budějovice i druhého jihočeského soupeře z Písku. A to o dvě kola dříve.

Jak vypadá celý program podzimní části sezony? Na to můžete podívat zde v rozpisu.