Krátká zimní přestávka utekla velice rychle a Dynamu znovu začínají ligové boje. Svěřenci trenéra Davida Horejše odehráli pouze jedno přípravné utkání, ve kterém dokázali porazit Spartu. Jarní část zahájí v neděli, kdy se od 14:00 představí v pražském Ďolíčku proti Pardubicím.

FK Pardubice
www.fkpardubice.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
5. místo (22 bodů)
Postavení v tabulce
13. místo (15 bodů)
15:15
Skóre
17:22
Huf (5)
Nejlepší střelec
Brandner (5)
Černý, Solil (2)
Nejvíce asistencí
Javorek, Brandner (3)
Karviná - Pardubice 0:2
Poslední zápas
Jablonec - Dynamo 2:1
VRPVR
Forma
PRRVR

FK Pardubice

Fotbalisté Pardubic se do nejvyšší soutěže vrátili po více než padesáti letech a zatím si jako nováček FORTUNA:LIGY vedou nad očekávání. Po podzimu jim dokonce patří průběžná pátá příčka se stejným počtem bodů, jaký má na čtvrtém místě Olomouc.

Silní jsou Východočeši především na "domácím" hřišti, které mají pro letošní sezonu kvůli nevyhovujícím parametrům vlastního stadionu v pražském Ďolíčku. V domácím prostředí zatím ani jednou neprohráli a bodovat dokázali i s lídrem tabulky ze Slavie.

V zimní přípravě odehráli Pardubičtí také jenom jedno přípravné utkání, ve kterém prohráli s Mladou Boleslaví 1:4. Další dva přátelské duely, které měli v plánu proti Chrudimi a Vlašimi, se nakonec neodehrály.

Poslední vzájemné utkání – 7. 4. 2019:
SK Dynamo ČB - FK Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 74. Táborský (pen.). ŽK: Jeřábek, Piroch, Černý, Fousek (všichni PCE). Rozhodčí: Ginzel - Dobrovolný, Fišer.
Sestava Dynama: Staněk – Kladrubský, P. Novák, L. Havel, Helešic – Čavoš, Javorek – Martan (57. Táborský), Provod, Wermke (66. Šplíchal) – Ledecký (90+1. Brandner).
Sestava Pardubic: Letáček – Prosek, Piroch, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – A. Fousek, Tischler, P. Černý (75. Solil), Sokol (82. Kovář) – Mužík (82. Lee).

Utkání 15. kola FORTUNA:LIGY začíná v neděli v 14:00 v Ďolíčku a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Tomáš Klíma, na čarách mu budou jako asistenti pomáhat Jan Paták a Jaroslav Kubr.