Dva zápasy, dvakrát bez vstřelené branky. Tuto nepříznivou sérii hodlají českobudějovičtí fotbalisté zlomit na hřišti Mladé Boleslavi, kde se Jihočeši představí v neděli v rámci 7. kola FORTUNA:LIGY. Horejšův tým však čeká velice silný protivník, který obzvlášť doma vykazuje vysokou kvalitu. Hrát se začne v 16:30.

FK Mladá Boleslav
www.fkmb.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
7. místo (9 bodů)
Postavení v tabulce
14. místo (5 bodů)
10:9
Skóre
5:9
Muris Mešanovič (4 góly)
Nejlepší střelec
Lukáš Provod (1 gól)
Ivo Táborský (1 gól)
Ivan Schranz (1 gól)
Jiří Kladrubský (1 gól)
Benjamin Čolič (1 gól)
Pavel Bucha (2 ŽK)
Žluté karty
Jiří Kladrubský (3 ŽK)
Pavel Novák (3 ŽK)
nikdo
Červené karty
nikdo
Jan Šeda (1)
Čistá konta brankařů
Jindřich Staněk (1)
Jablonec – Ml. Boleslav 2:1
Poslední zápas
Dynamo – Slavia 0:3

FK Mladá Boleslav vznikl fúzí městských klubů až v roce 1950 a od sezony 2004/05 působí bez přestávky v nejvyšší české soutěži. Mezi největší úspěchy se řadí dva tituly v domácím poháru, ten poslední z roku 2016. Celek z města automobilů si dvakrát zahrál i základní skupiny Evropské ligy. Středočeši v posledních letech jednoznačně patří mezi nejlepší české kluby, v posledních deseti letech hned šestkrát skončili v elitní pětce. Silný celek kouče Jozefa Webera působí svěžím dojmem i v sezoně aktuální, kdy je sice sedmý s devíti body, ale má o zápas méně.

Boleslav se oklepává ze smolného vyřazení ze 3. předkola Evropské ligy proti rumunskému FCSB. V lize však doma vyhrála všechny tři duely, mj. porazila i pražskou Spartu. Jedničkou v brance je třiatřicetiletý Jan Šeda, obraně šéfují navrátilec Daniel Pudil s Antonínem Křapkou. Dirigentem ofenzivní hry Mladé Boleslavi je zkušený Marek Matějovský. Z jeho pasů těží ofenzivní trio Nikolaj Komličenko, Muris Mešanovič či Tomáš Wágner. Druhý jmenovaný je se čtyřmi góly nejlepší střelec ligy.

Českobudějovické Dynamo nedokázalo zaskočit pražskou Slavii. Favorit a mistr ligy potvrdil své neoddiskutovatelné kvality a byl nad síly Jihočechů. Přesto Horejšovi svěřenci zanechali slušný dojem, když na hřišti nechali všechno. Vyprodaný stadion pak fotbalistům právem zatleskal. Body však výkon nepřinesl, černobílí podruhé za sebou vyšli bodově i gólově naprázdno. V tabulce to znamená pokles na čtrnáctou příčku s pěti body.

Před reprezentační přestávkou pojedou českobudějovičtí fotbalisté do Mladé Boleslavi a pak budou hostit Zlín, z těchto dvou duelů budou chtít urvat co nejvíce bodů. Dvakrát po sobě bez gólů, i proto trenéři Dynama přemýšlejí o změnách v sestavě, zejména v ofenzivní části. Problém se střílením branek by mohl vyřešit nový forvard, jenž s týmem trénuje, ale v Mladé Boleslavi zřejmě ještě nenastoupí. Někteří hráči mají drobné zdravotní trable a jejich start tak není jistý.

Vzájemné zápasy:

Mladoboleslavští jsou ve vzájemných zápasech mírně úspěšnější. Z dvaadvaceti ligových utkání jich Středočeši vyhráli deset, osmkrát uspělo Dynamo, čtyřikrát se body dělily. Jihočechům se dařilo zejména v prvních vzájemných zápasech, za posledních deset let černobílí zvítězili pouze třikrát. Jeden úspěch přišel i v městě automobilů, kde českobudějovičtí fotbalisté vyhráli naposledy v květnu 2010, od té doby třikrát padli a jednou remizovali. Poslední měření sil proběhlo v sezoně 2014/15, na Střeleckém ostrově Dynamo vyhrálo i v deseti 2:1, odvetu rozhodl drtivý boleslavský závěr.

Poslední vzájemné utkání – 7. 3. 2015 – 26. kolo Synot ligy:
FK Mladá Boleslav - SK Dynamo ČB 4:1 (1:1)
Branky: 75. a 82. Skalák, 2. Wágner, 89. Navrátil – 28. Machovec. ŽK: Magera, Wágner - Škoda, Hála, Hanzlík. Rozhodčí: K. Hrubeš – Mokrusch, Černý. Diváků: 2648.
Sestava Mladé Boleslavi: Šeda – Kysela, Navrátil, Hůlka (46. Zahustel), Bořil – Ďuriš (46. Ščuk), Vacek, Šisler, Skalák – Magera (C) (73. Končal), Wágner.
Sestava Dynama: Křížek - Janotka, Kladrubský, Lengyel, Machovec (55. Hanzlík) - Pešek, Benát, Hála (67. Chrien), Škoda - Volešák (81. Linhart) - Varadi.

Ostatní zápasy 7. kola:
Ostrava - Slovácko23. 8. 201918:00
Olomouc - Teplice23. 8. 201918:00
Zlín - Karviná24. 8. 201917:00
Příbram - Jablonec24. 8. 201917:00
Slavia - Bohemians24. 8. 201919:30
Plzeň - Opava25. 8. 201916:30
Liberec - Sparta25. 8. 201919:00

Utkání 7. kola FORTUNA:LIGY začíná v neděli v 16:30 v Lokotrans aréně v Mladé Boleslavi a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Zbyněk Proske, na čarách mu budou jako asistenti pomáhat Radek Kotík a Adam Horák.