První domácí zápas proti Příbrami by se dal hodnotit jako daleko pohlednější. Byl plný akcí, aktivitiy a mnoha šancí, výsledkem však byla jen bezbranková remíza. Utkání s ligovým nováčkem z Mladé Boleslavi naproti tomu přineslo šancí jen pár, některé minuty zápasu by divák v klidu mohl prospat, avšak šance, které byly, přinesly góly nebo alespoň vzbudily v tichých ochozech velmi hlučný ohlas.
Na Střelecký ostrov si bohužel opět nenašlo cestu mnoho diváků. Chlapci, mávající vlajkami na středovém kruhu, se také neobjevili. "Kotelníci" se sice ve svém sektoru sešli, ale jen seděli a temně mlčeli. Sektor byl od hrací plochy oddělen sítí - zjevně kvůli těm dýmovnicím, které minule fandové vhodili na hrací plochu.

Domácí tým si od začátku vytvořil mírnou převahu. První větší šanci rozehrál Ivan Dvořák a podle bouřlivých hlasů na tribuně zahrál při jeho centru obránce Boleslavi rukou. Sudí Beneš však nepískal. Začátek zápasu znamenal, dá se říci, oťukávání mužstev a čekání na chybu. Stadion lehce šuměl a pozorně sledoval, co se bude dít. Při obrovské šanci Davida Lafaty, o níž bylo již všude psáno, se hlavní tribuna zhroutila v křeči zoufalství. Vidět byly však i další chybky: v rozehrávkách a přihrávkách soupeři, nepřesnostech, zbytečně dlouhých centrech.

Ve 13. minutě získalo Dynamo po spolupráci Pavla Grznára s Martinem Vozábalem rohový kop, gólman si jej pohlídal, avšak za cenu druhého rohu, z nějž míč zamířil do břevna. Grznár pak dostal žlutou kartu a hlasatel k pobavení diváků zahlásil: "Žlutou kartu dostává hostující hráč Pavel Grznár..." Musí se však fanouškům nechat, že rohové kopy byly povzbuzovány potleskem. Také po střele Jana Grubera z cca 25 metrů publikům mírně ožilo. Boleslavští vycítili, že by mohlo jít do tuhého a začali sem tam dosti drsně faulovat. Nejvíce to pocítil tento den právě velmi aktivně hrající Grznár, kterého naprosto bez skrupulí skolil např. v 17. minutě Švejdík. Standardku však Jihočeši zahodili. Trenéra Bokšu ovšem situace předcházející standardní situaci zvedla z lavičky a cosi svým hráčům důrazně sděloval. Mezitím projevil svůj názor kolega v Press sektoru: "Jestli dneska nevyhrajeme, tak Lafi nebude spát." Boleslav se pokusila také o útočnou akci, ale před dotírajícím Rojkou uklidil míč na tribunu vyběhnuvší Miroslav Filipko.

Při velkoryse nemávaném ofsajdu Mladé Boleslavi se ozval z tribuny pokyn pro asistenta rozhodčího: "Probuď se!" Půlhodina hry byla přese všechno trochu nudná a nezáživná, diváci začínali pískat a pokřikovat na hráče. David Lafata zatím prohrával jeden souboj za druhým, což mohlo být způsobeno tím, že jej skutečně velmi hlídali, ale také byl předhozen názor, že "se mu dneska nechce hrát". Ke slovu se zatím dostal uzdravený Marek Kulič a potěšil oko divákovo svižným únikem, atakován soupeřem míč předal, balón skončil v autu, ale akce naplnila ochozy optimismem. Brankář Filipko mezitím uhájil čisté konto při boleslavských rohových kopech a zatím jediná šance Středočechů, při které mu muselo zatrnout, byla dalekonosná střela ve 37. minutě, kdy se hráčům v oranžovém podařilo poněkud rozložit černobílou obranu.

Hra se přelévala nahoru, dolů, nespokojených hlasů z řad fanoušků pribývalo, ozvaly se i nějaké poznámky na adresu trenéra Tobiáše a na trávníku vzrůstala agresivita. Ve 44. pálili boleslavští mimo branku, domácí předvedli další nevydařenou akci, z tribuny se ozvalo "Dynamo, jedém!" a rozhodčí Beneš raději ukončil první půli.

Po přestávce, ve které se podařilo jednomu ze soutěžících získat 300,- za přesnou trefu do prostředního otvoru v plachtě, se na hřišti objevil exbudějovický Radim Wozniak. Ve 48. zazářil při akci Boleslavi domácí gólman Filipko, který Rojkovu střelu skvěle vyhrábl nad břevno. Rohový kop byl rozehrán přímo na kopačky Lafaty, který se snažil přihrát nabíhajícímu Gruberovi, ale toho sestřelil Gába. Standardku Budějovičtí opět zahráli nepřesně a diváci začali nadávat a pískat. Filipko hasil další šanci. V 50. vybuchla tribuna v úlevný chropot, postupně se měnící v bouřlivé ovace - samozřejmě po gólu Marka Kuliče. Vzhledem k tomu, že brance předcházela nastřelená tyč, zdál se gól býti vymodleným.

Hráči v černobílém se začali více snažit... a faulovat, takže Středočeči získali standardku. Tu si však pohlídal opět téměř již hrdina dne Filipko. Boleslav se snažila vyrovnat a poněkud zběsilé obranné zákroky domácích jim šanci poskytovaly. V 61. si hosté vytvořili tlak, ale Rojka byl, naštěstí i podle sudího Beneše, odzbrojen u vápna čistě. Dvě minuty na to vystrašil Millera svou střelou Lafata. Vzápětí trochu brnkla na nervy fanoušků opět jihočeská obrana, když v souboji tři na jednoho získali Boleslavští roh. Pokusů o změnu skóre přibývalo a David Lafata se v 72. zbavil své pravděpodobně velmi jisté noční můry parádním únikem, který, i když byl stíhán dvěma zadáky, úspěšně zakončil. Hlasatel se opět snažil o novinku, stejně jako v případě branky Marka Kuliče - zahlásit pouze křestní jméno hráče, aby diváci doplnili příjmení, a sem tam to i mělo ohlas. Bylo by jistě velkým povzbuzením pro hráče vědět, že fanoušci znají jeho jméno a dávají mu najevo své sympatie.

V 80. střídal Marka Kuliče, který odvedl velký kus práce, Lubomír Myšák a domácí čtyři minuty na to díky jeho bezchybné spolupráci s Martinem Vozábalem slavili třetí gól. Poslední minuty zápasu se vyloženě dohrávaly a hráči se toulali po hřišti. V nastaveném čase se snažil o úpravu skóre Volešák, který pálil těsně vedle levé tyče, což Filipko "zkušeně kontroloval" a další nulu na svém kontě si vzít nenechal.

Na závěr možno říci, ohlédne-li se člověk zpětně za tímto zápasem, zdá se, že se pořád něco dělo. Takže by si vlastně fanoušci vůbec neměli stěžovat. Důležité jsou hlavně ty tři body, které Budějovice potřebovaly jako sůl.

Hodnocení hráčů: Deník Sport: Filipko 6, Pončák 5, Horejš 6, Homoláč 5, Leština 6, Gruber 5, Vozábal 6, Dvořák 6, Grznár 5, Lafata 5, Kulič 7
MF Dnes: Filipko 2, Pončák 2,5, Horejš 1, Homoláč 2,5, Leština 3, Gruber 2, Vozábal 3, Dvořák 2, Grznár 4 (Matoušek 2,5), Lafata 2,5, Kulič 2
Známka rozhodčího Beneše: delegát Zvonič 6,5 (průměrný až dobrý), Deník Sport 6 (dobrý)