Celá redakce internetových stránek Dynama České Budějovice dala hlavy dohromady, oznámkovala výkony jednotlivých fotbalistů A-mužstva a díky tomu vybrala i nejlepší hráče na jednotlivých postech. Absolutním vítězem se stal přesvědčivě kanonýr David Lafata, který od všech redaktorů dostal v desetibodové stupnici známku 9. Na druhém místě skončil s malým odstupem druhý útočník Marek Kulič a třetím do party byl se známkou 7,8 kapitán mužstva Martin Vozábal.

BRANKÁŘI

Jakub KAFKA (22 zápasů - 26 obdržených branek - 1,18 gólů na zápas) - 7,1 bodů
Klidný a v drtivé většině případů přesný gólman, kterému ale občas chyběla jiskra a hlavně odvaha sbírat ve vápně vysoké centrované míče. Tým několikrát výrazně podržel a začal s ním  bodovat, byl oporou v důležitých zápasech. S klesající potřebou vyhrávat šel trochu dolů - ve svých posledních dvou zápasech totiž dostal šest branek.

Miroslav SEMAN (9 zápasů - 12 obdržených branek - 1,33 gólů na zápas) - 6,2 bodů
Sezonu začal jako jasná jednička, stačilo ale pár zápasů a po špatném začátku seděl na střídačce. Možná mu letos trochu chybělo pro brankáře nezbytné štěstíčko. Možnost chytat dostal až na konci sezony, kdy nahradil do té doby chytajícího Jakuba Kafku. Předváděl se v dobrém světle a dokázal, že chytat určitě umí.

 

OBRÁNCI

David HOREJŠ (26 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 7,2 bodů
Jednoznačně jedna z největších opor týmu, sezona se mu velmi vyvedla. Měl by více působit na své spoluhráče a dirigovat je v obrané činnosti. Působil jistě v obraně, občas se dostával i k zakončení, a tak je jen škoda, že se aspoň jednou neprosadil i střelecky. Dokázal i tvrdě zakročit, jako celá obrana si někdy vybíral i slabší chvíle.

Vladimír PONČÁK (26 zápasů - 1 vstřelená branka - 2 asistence) - 7,1 bodů
V mladém věku se prezentoval ve výborné formě, na pravém kraji obrany předváděl hru, která se na tomto postu očekává. Často doplňoval útočné hráče a v kombinaci s Martinem Vozábalem vládl pravé straně hřiště. Jako jediný z obránců má v letošním ročníku na svém kontě vstřelenou branku - některé jeho další střely z dálky také silně zaváněly gólem.

Martin LEŠTINA (24 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 6,6 bodů
Jeho nasazení a zápal pro hru bylo na hřišti vidět, občas jeho výkon ale postihly drobné výpadky. Hrál velmi čistě, uměl se podívat i za polovinu hřiště, mohl by ale být ještě výraznější. Někdy se objevil místo Jaromíra Plocka na levé straně zálohy - bylo ale patrné, že mu to v obraně sedí více. V budoucnu určitě bude oporou.

David HOMOLÁČ (24 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 6,1 bodů
Na oko diváka nehrál příliš poutavý fotbal, o to víc hrál ale efektivně. Začátek sezony se nevydařil, pak se skvěle rozehrál a stal se jedním ze základních pilířů obrany. I on by měl lépe podpořovat ofenzivu, občas zahrával standardní situace, bohužel ale bez většího efektu.

Miloslav PENNER (18 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 5,6 bodů
Nenastupoval příliš často, ale když byl na hřišti velice precizně dirigoval obranu a stále hecoval spoluhráče. Jeho zkušenost byla v obrané hře znát. Chybí mu jeho kreativita, jeho dlouhé nákopy za obranu soupeře jsou asi minulostí.  Je to velký rváč, buldok a často dostává zbytečné karty za své "důrazné zákroky". V tomto ohledu to byla jedna z jeho lepších sezon - odehrál 18 zápasů a stihl nasbírat 8 žlutých a jednu červenou kartu!

 

ZÁLOŽNÍCI

Martin VOZÁBAL (29 zápasů - 3 vstřelené branky - 3 asistencí) - 7,8 bodů
Jako kapitán určitě obstál a vedl tým bez větších problémů. Nasazením a bojovností strhával své spoluhráče. Fotbalově se mu také velmi dařilo, když mu sedne den, je všude, parádně diriguje hru. Někdy ale od začátku kope do drnů. Plnil bezchybně svěřenou roli špílmachra týmu. Jako rozehrávač standardních situací si ne vždy počínal precizně.

Jaromír PLOCEK (24 zápasů - 3 vstřelené branky - 4 asistence) - 6,6 bodů
Šťastný navrátilec začal velmi dobře, byl aktivní, střílel góly. Nenechával diváky na pochybách, že fotbalem dýchá, a když se mu dařilo, byla radost na něj pohledět - rychlé úniky po lajně, dobré přihrávky - to byla prostě paráda. Bohužel měl často na kopačkách nalepený pořádný ranec smůly a míče mu postupem doby létaly mimo branku. Trochu mu nevyšel jen konec sezóny.

Tomáš SIVOK (13 zápasů - 1 vstřelená branka - 1 asistence) - 6,6 bodů
Budějovický odchovanec přišel do Dynama na hostování krátce před začátkem soutěže a měl od prvních kol potvrzovat roli tahouna týmu. V prvních zápasech se mu příliš nedařilo a začal se prosazovat ke konci podzimu. Když už začínal produkovat jeho kvalitní fotbal, musel se trochu násilně vracet zpět do mateřské Sparty.

Jan GRUBER (24 zápasů - 2 vstřelené branky - 1 asistence) - 6,3 bodů
Velmi vhodně doplňoval hlavní útočnou dvojici a trpělivě sbíral minutky, kdy směl na hřiště. Bude určitě dobrým nástupcem případně chybějícího hrotu. Už teď ukázal, co v něm je. Žolík, který dokázal rozhýbat stojaté vody v několika zápasech. Zkušenost v zakončení mu zatím ještě chybí, to se dá ale určitě napravit...

Ivan DVOŘÁK (12 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 6,1 bodů
Z počátku se zdálo, že vedení sáhlo pěkně vedle - v prvním zápase proti Zlínu totiž příliš neoslnil. Málokdo přes něj prošel, dozadu byl výborný, ale dopředu to vázlo. A když už, tak zbytečně nechával spát svou pověstnou tvrdou střelu. Někdy na hřišti působil zbrklým, až neohrabaným dojmem. Dobře nahradil v jarní části unaveného Jaroslava Chlebka.

Jaroslav CHLEBEK (25 zápasů - 1 vstřelená branka - 5 asistencí) - 5,8 bodů
Jeden z nejlepších hráčů loňské sezony začal dobře i na podzim. Během zimní přestávky laboroval se zraněním, což ho bohužel přibrzdilo v jarních odvetách. Platný hráč kádru, který bude příští sezonu potvrzovat, že fotbal hrát nezapomněl.

Lukáš ADAM (20 zápasů - 0 vstřelených branek - 4 asistence) - 5,8 bodů
Velká naděje českobudějovického  fotbalu, ale bude muset ještě dozrát, aby stabilně podával kvalitní výkony. Byl to muž nevyvážených výkonů, někdy ho bylo plné hřiště, dokázal vymyslet geniální přihrávku, jindy se ale vytrácel a to je zatím málo. Jeho tvořivost bude určitě platná v dalších sezonách.

Vladimír ČÁP (7 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 4,7 bodů
V A-týmu dostal možnost v úvodu sezony, kdy se mužstvu vůbec nedařilo. Působil na levé straně zálohy a měl vypomáhat obráncům. Po pěti kolech musel místo přenechat Jaromíru Plockovi. Kvalitními výkony se prezentoval v béčku

 

ÚTOČNÍCI

David LAFATA (29 zápasů - 14 vstřelených branek - 2 asistencí) - 9,0 bodů
Klenot letošní sezony, na hřišti nechá vždy všechno, prokázal obrovský čich na góly a hlavně chladnokrevnost, se kterou sázel míče do brány. Kdo dá v dresu Dynama 14 branek, musí být vynikající útočník. Do české extratřídy už chybí jen více zkušeností. Jeho hře téměř nic nechybělo a byla to skutečně radost sledovat ho při "práci". Tým byl bez něj poloviční.

Marek KULIČ (23 zápasů - 8 vstřelených branek - 8 asistencí) - 8,3 bodů
Čistokrevný útočník, který se nebál žádného souboje. Mezi jeho nejlepší vlastnosti patřila rychlost, předvídavost a přesná přihrávka. Svojí neuvěřitelnou pohyblivostí a fotbalovou "agresivitou" motal obráncům hlavy. Gólů nenasbíral tolik, ale o to víc jich pomáhal připravit. Kanonýr Lafata nemohl najít lepšího spoluhráče. Marek byl téměř nepostradatelným hráčem. Ke konci sezony se potýkal s poklesem formy...

Aleš MATOUŠEK (28 zápasů - 1 vstřelená branka - 5 asistencí) - 5,9 bodů
Náhradník, který dokázal bez problému vplout do vysokého tempa hry a strhnout tým do další aktivity. Stále však nedozrál k nasazení do základu. Právě  delší pobyt na hřišti mu chyběl, snaha předvést se byla často křečovitá. Dokázal výborně vybojovat míč, bohužel ho ale stejně často ztrácel..

Martin SMÍŠEK (10 zápasů - 2 vstřelené branky - 0 asistencí) - 5,7 bodů
Nejenom díky tmavým vlasům se dá nazvat Černým koněm týmu... Co hodina na hřišti, to gól. To je  slušná bilance, i když zkalená tím, že těch minut celkem bylo jen 130. Díky tomu neměl příliš prostoru sehrát se s týmem a ukázat co v něm je.

Ivo SVOBODA (7 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 4,6 bodů
S nejnižším počtem bodů, ale rozhodně ne nejhorší. Utekl mu jako všem začátek a pak si už nezahrál. Po zranění se rozehrával v  béčku, kde by dostal známku hodně vysokou... Neprospěla mu ani menší mediální aférka s trenérem Tobiášem. Pokud spolu najdou opět společnou řeč, má Dynamo o jednoho skvělého fotbalistu víc...

Ostatní fotbalisté (Jaroslav Schindler, Pavel Grznár, Jiří Kladrubský, Stanislav Rožboud, Petr Bouchal a Pavel Knietel) odehráli příliš málo zápasů a nebyli proto hodnoceni...