Po odchodu několika hostujících hráčů Dynamo hlásí také první posilu. Nejedná se ovšem o obránce, záložníka ani útočníka, nýbrž o člověka do realizačního týmu. Novým asistentem hlavního kouče Františka Straky se totiž stane Karel Vácha. Bývalý kanonýr v této roli na Střeleckém ostrově již v sezoně 2005/2006 jednou působil a naposledy vedl jako hlavní kouč celek Hluboké v krajském přeboru. „Na práci v Dynamu se moc těším a za jeho nabídku jsem moc rád,“ uvedl Karel Vácha v krátkém rozhovoru pro náš web.

Ještě před Vánoci došlo v realizačním týmu prvoligového A-mužstva Dynama k jedné změně.

„Jedním z asistentů bude u prvního týmu nově Karel Vácha. Jiří Jurásek od jara převezme jedno z dorosteneckých mužstev. Ale protože jak stávající asistent Pavol Švantner, tak i Karel Vácha studují trenérskou Profi licenci, tak v době jejich studií bude Jiří Jurásek zároveň i nadále asistentem u A-týmu,“ uvedl sportovní manažer SK Dynamo Jiří Kotrba.

Karel Vácha ještě poměrně nedávno působil v Českých Budějovicích jako aktivní hráč. Společný dres před pěti lety například oblékal i se současnými hráči Plockem, Horejšem, Leštinou či Vozábalem.

Vedle Českých Budějovic Karel Vácha působil v nejvyšší české soutěži také ve Slavii Praha, odkud zamířil do rakouského Innsbrucku. Poté se před sezonou 2000/2001 vrátil do Dynama, aby v zimě 2003 odešel do slovenské Petržalky. Tam také svou profesionální hráčskou kariéru zakončil.

V sezoně 2005/2006 působil v nejlepším jihočeském klubu jako asistent trenéra Františka Cipra. Nyní se Karel Vácha vrací do Dynama opět. Tentokrát jako asistent hlavního kouče Františka Straky.

Karel Vácha: Do práce mám obrovskou chuť

Kdy došlo k vašemu oslovení klubem?
„Bylo to někdy po skončení podzimní sezony.“

Doposavad jste působil jako hlavní trenér v Hluboké. Rozhodoval jste se dlouho, zda nabídku přijmout?
„Ani ne. Nabídku Dynama totiž beru jako skvělou příležitost vrátit se do velkého fotbalu a jsem za ní moc rád.“

S čím budete do funkce vstupovat?
„Jednoznačně s tím, že se na tu práci strašně moc těším.“

Mluvil jste s hlavním koučem Františkem Strakou?
„Určitě. Měli jsme spolu několik schůzek. Něco jsme si již i nastínili a já se budu snažit jeho představy co nejlépe naplnit.“

Vizitka Karla Váchy

Narozen: 17.2.1970
Hráčská kariéra: Hluboká, Dynamo ČB, RH Sušice, SK ČB, Slavia Praha, FC Tirol Innsbruck, SK ČB, Artmedia Petržalka
Trenérská kariéra: TJ Hluboká, SK Dynamo České Budějovice, TJ Hluboká
Záliby: lední hokej, rybolov, myslivost
Zápasy v lize: 237
Góly v lize: 74