Ve středu v 17:00 nastoupí fotbalisté Dynama České Budějovice k dalšímu soutěžnímu zápasu. V rámci druhého kola poháru ČMFS odcestuje František Cipro se svojí družinou do Jihlavy, kde se s místním klubem FC Vysočina popere o postup do dalšího kola. Budějovický kouč bezprostředně po skončení ligového zápasu se Slováckem poznamenal, že se v Jihlavě představí hráči, kteří nedostávali příležitost v minulých ligových utkáních. Se stoprocentní jistotou nenastoupí ani rekordman v počtu reprezentačních startů Karel Poborský, jenž má celý týden volno. Pohárový zápas mezi Vysočinou Jihlava a Dynamem České Budějovice budeme sledovat v tradiční online reportáži
Fotbalistům Dynama vyšel vstup do nového ročníku Gambrinus ligy velmi dobře a vzhledem k poměrně úzkému kádru se kouč Dynama rozhodl, že během pohárového zápasu dostanou někteří hráči volno. "Do Jihlavy jedeme pochopitelně postoupit, šanci ale dostanou hráči z lavičky," řekl František Cipro bezprostředně po zápase se Slováckem. Duel s Moravany nedohráli Jeslínek s Plockem, ani jeden z nich se v utkání s největší pravděpodobností také neobjeví. "Předpokládám, že pro oba hráče bude doktor požadovat minimálně týdenní klid," doplnil budějovický trenér. Na Vysočině si budou muset také nechat zajít chuť na start bývalého reprezentanta Karla Poborského. "Již před ligovým zápasem se Slováckem jsem se s Karlem dohodl, že následující týden bude mít volný," řekl závěrem zkušený kouč Jihočechů.

Podobně jako Dynamo budou k zápasu přistupovat i domácí fotbalisté, kteří v letošním ročníku bojují o návrat mezi prvoligovou elitu. "Bylo by z mé strany nefér, kdybych řekl, že pohárové utkání pro nás má stejnou prioritu jako ligová soutěž. Troufám si říci, že stejně to nyní vidí i v Českých Budějovicích. Nic to však nemění na našem cíli postoupit do dalšího kola a potěšit naše diváky, protože právě oni by měli být hlavním smyslem naší činnosti! K zápasu přistoupíme s maximální zodpovědností a jeho nespornou náročnost využijeme k otestování výkonnosti hráčů, kteří toho na podzim zatím příliš nenahráli. Počítám, že se v základní sestavě objeví Vojtíšek a Pacholík, kteří se na trénincích poctivě perou o svoji zápasovou šanci. Přesto předpokládám, že základní kostra mužstva nedostane velkých změn," řekl pro server www.fcvysocina.cz domácí trenér Milan Bokša, který ze svého dřívějšího působení zná dobře prostředí v Českých Budějovicých. K pikantnímu zápasu proti Dynamu možná nastoupí také Petr Faldyna, jenž na začátku letošní sezony odešel nedobrovolně na hostování právě do týmu FC Vysočina.

Dynamo se sice s Jihlavou střetlo v pohárovém zápase naposledy v sezoně 1990/91 (Jihočeši tehdy vyhráli 2:1), přesto se oba týmy v posledních letech střetávají celkem pravidelně. V ročníku 2001/2002 v rámci druhé ligy skončilo nejprve podzimní utkání obou celků na Vysočině divokým výsledkem 4:4 (za Dynamo se trefili 2x Vácha a dva současní hráči Mladé Boleslavi Palát s Peckou) a podobně dramatický zápas byl k vidění na jihu Čech i na jaře, kdy Dynamo sice vyhrálo 3:1 (góly dávali Vácha, Káník a Latka), avšak ještě tři minuty před koncem prohrávalo po gólu Vaculíka 0:1.
K poslednímu vzájemnému měření sil došlo v zimě letošního roku. V třeskutých lednových mrazech porazilo Dynamo v rámci přípravy na druholigovou sezonu tehdy prvoligovou Jihlavu 1:0, když se střelecky prosadil Václav Mrkcička.

Nyní je po půl roce ale vše přesně obráceně a Jihočeši vstoupí jako prvoligový celek do utkání v roli mírného favorita...