Středeční dohrávaný zápas na hřišti Žižkova fotbalistům Dynama České Budějovice vůbec nevyšel. Po nešťastném gólu z přímého kopu si v průběhu prvního poločasu svěřenci Františka Cipra sice vytvořili několik slibných příležitostí, avšak žádná z nich si cestu do branky domácího týmu nenašla a ani v křeči odehraný druhý poločas další změnu skóre nepřinesl. "Přesto si ale nemyslím, že by dnes vyhrálo lepší mužstvo. Měli jsme hned několik výborných příležitostí v podání Mrkvičky, Faldyny nebo Táborského, hlavičkový pokus ani jednoho z nich se ale neujal," řekl po zápase zklamaný kouč František Cipro.
Trenér Dynama musel dlouhé minuty po zápase trávit nepříjemnou porážku na hřišti sedmého týmu tabulky a do tiskového střediska přišel až ve chvíli, kdy ho opouštěl domácí trenér Pavel Malura. I hodnocení samotného zápasu se odbylo velmi rychle, protože drtivá většina novinářů očekávala spíše příchod reprezentanta Karla Poborského. Ještě předtím ale František Cipro krátce zhodnotil výkon svého týmu: "Po vydařeném zápase v Hradci jsme chtěli uspět i dnes tady. Do kolen nás ale dostal gól z přímého kopu, který asi padá na vrub brankáře Filipka. Je to hrozná smůla, protože právě on nás v předešlých zápasech několikrát podržel a tímto gólem přišel o dlouhou šňůru bez inkasovaného gólu." Trenér Jihočechů také krátce odpověděl na přímý dotaz, proč vlastně v 69. minutě střídal rtuťovitého záložníka Plocka: "Belejem jsem chtěl jednoznačně oživit hru a to se mi myslím povedlo. Je ale také pravda, že jsem měl k výkonu Plocka určité výhrady a proto jsem ho poslal ze hřiště."

Přibližně pět minut před Františkem Ciprem měl možnost zhodnotit utkání i domácí trenér Pavel Malura, který pochopitelně neskrýval spokojenost: "Do zápasu jsme vstupovali s tím, že chceme uhrát minimálně bod. Vítězství nad tak silným soupeřem je pro nás pochopitelně velkým úspěchem a dnes mohu svým hráčům poděkovat, protože podali opravdu velmi dobrý výkon." Trenér Domácích také poznamenal, že se spolu s týmem na Dynamo důkladně připravoval a že speciální pozornost věnoval také hře reprezentanta Poborského: "Budějovice ale nejsou pouze Karel Poborský. V týmu mají řadu výborných hráčů a je velmi dobře, že jsme je dokázali bez větších problémů uhlídat."

Velké zklamání neskrýval po skončení zápasu ani Karel Poborský, který kabinu hostujícího týmu opouštěl jako po slední a postávající novináři si na jeho příchod museli několik dlouhých minut počkat. "Měli jste dlouhou sérii bez porážky. Jednou to přijít muselo. Jsou to ztracené tři body, což nás samozřejmě mrzí, ale takový je fotbal. Musíme bojovat dál," řekl Poborský bezprostředně po svém příchodu do mix zóny. Důvody porážky hledal jen velmi těžce a na jednotlivé dotazy novinářů odpovídal se zklamaným výrazem ve tváři: "Nám chybělo dát gól. Oni ho dali, takže jsme museli prohrát." Jihočechy čeká v boji o postup do první ligy ještě velmi krušné jaro. Zatímco doma soupeře válcují, při venkovních zápasech je k vidění většinou velmi vyrovnaná hra a jedna malá chyba může o výsledku zápasu rozhodovat. "Jsme kandidáti na postup. Netajíme se tím. Je vidět, že se na nás soupeři hrající doma připravují, ale myslím, že ne nijak zvláštně. A na mě osobně asi také ne," pokračoval dále Poborský.

Na samý závěr také jihočeský patriot zavzpomínal na sezónu 1994/1995, ve které oblékal červenobílý pruhovaný dres Viktorie Žižkov. "Na ten rok na Žižkově vzpomínám moc rád, hrálo se mi tady vždy příjemně. Za těch dvanáct let je stadion stále stejný, akorát se změnily sedačky, které tady jsou místo schodů..." řekl při svém odchodu z útrob žižkovského stadionu.