Prvního jarního vítězství se dočkali starší dorostenci Dynama. Na umělé trávě na Složišti přehráli Hlučín 3:1, když o dvě branky vedli už o poločase. Na branky Matouška a Šplíchala v závěru prvního dějství sice hosté odpověděli hosté Holišem, Jihočeši ale záhy z penalty Chylíkem stvrdili tři body.

Po debaklu na Slavii začali starší dorostenci Dynama utkání s posledním Hlučínem lehce zakřiknutě. V prvních třiceti minutách vystřelil pouze jednou na branku, dvakrát zamířil těsně vedle. O první pokus zápasu se postaral navrátilec do sestavy Marek Kalousek. Šikovně se prodral středem, ale zakončil o pár decimetrů vedle pravé tyče. Za čtvrt hodiny to byl znovu Kalousek. Mířil na stejnou tyč, ale ani napodruhé nezamířil přesně. Mezi tři tyče se trefil až Šplíchal, ale brankář Virec pohotově vyrazil. Hlučínští se trefili v pětadvacáté minutě, jenže branku sudí kvůli ofsajdu neuznali. Závěr první půle nakonec rozhodl celé utkání. Nejprve se po akci středem prosadil zkušenou střelou Matoušek - 1:0. O chvíli později na něho navázal kanonýr Šplíchal, když využil přihrávky proti noze – 2:0.

I druhý poločas přinesl několik šancí na obou stranách a diváci se dočkali stejného počtu branek jako v první půli. V 65. minutě se blýskl Virec parádním zákrokem proti střele Šplíchala, následně vyrazil i hlavičku Jáši po pokračujícím rohovém kopu. Neproměněné šance mohli chvíli Dynamo mrzet, jelikož Hlučín dokázal snížit. Kapitán Holiš se důrazně dostal k míči a přesnou střelou k tyči překonal Luksche – 2:1. Pojišťovací a zároveň poslední branku přidal po penaltovém kopu Jan Chylík a Jihočeši si tak po dlouhé době zajistili zisk tří bodů – 3:1.

Ohlasy trenérů

Pavol Švantner (trenér Dynama): "Po nepovedeném startu na Slávii byl cíl v utkání s Hlučínem jasný - jedině vítězství. Soupeř neměl co ztratit, ale byl nepříjemný, houževnatý, dlouho odolával, ale my měli převahu a kluci trpělivě šli za svým cílem. Branky přišly až v závěru poločasu Matouškem a Tomkem. Ve druhé půli jsme mohli přidat další, ale svoje šance neproměnil Šplíchal ani Jáša s Kalouskem a soupeř nás potrestal z protiútoku, co byla nepříjemnost, ale kluci to zvládli a přidali další branku z penalty Chylíkem po faulu na Kalouska. Zasloužené vítězství se nerodilo lehce, kluci to odmakali a je to povzbuzením do dalšího kola, kde zajíždíme do Karviné."