Dosavadní lídr tabulky Juniorské ligy Hradec Králové odjel z českobudějovického Složiště s nepořízenou. Juniorka Dynama totiž proti Votrokům zaznamenala první letošní domácí výhru, kterou trefili Švantner a Wermke. Jihočeši hlavně ve druhé půli spálili celou řadu šancí a dvoubrankové vítězství mohlo být klidně vyšší.

V sestavě Dynama naskočili hráči širšího kádru A-týmu. V brance se představil Kamil Hajdušek, obranu vyztužili Hric s Vaňkem a Frnochem, v záloze od začátku hráli Wermke, Hála, Řezáč nebo Bálek. Naopak Votroci naskočili s ryze juniorskou sestavou, přesto byli domácím vyrovnaným soupeřem. V prvním poločase se převaha obou týmů přelévala ze strany na stranu. Hra byla plná nepřesností, předfinální i finální váze u obou celků vázla. Gólman Dynama moc práce neměl, to hostující muž v rukavicích musel řešit skákavou ránu Křiváčka nebo náběh Řezáče z pravé strany.

Chvíli před poločasem zkusil napálit skákající míč Zbudil, Hajduškovu svatyni ale přestřelil. A tak udeřili ve 43. minutě svěřenci Petra Skály. Po zmatcích při rozehrávce Hradce se za obranou hostů ocitl osamocený Patrik Švantner a svůj samostatný únik vyřešil zkušeně. Svým gólem poslal Českobudějovické do poločasového vedení 1:0.

Po pauze už byl na hřišti jenom jeden tým. Domácí začali aktivně Švantner, měl hned dvě velké šance, ale hlavou ani jednou neskóroval. Pak se v 58. minutě dostali Jihočeši do přečíslení dva na jednoho, na hranici vápna byl Křiváček faulován a z následného přímého kopu Roman Wermke trefil parádně šibenici na straně brankáře, který neměl šanci. Pak začal festival domácích spálených šancí.

O chvíli později šli Českobudějovičtí čtyři na jednoho, Řezáč ale zahnal Křiváčka z ideálního střeleckého úhlu a byl z toho jen roh. V 72. minutě Kadlec šikovně posunul míč na Hálu, který sám před gólmanem „píchl“ balon jen těsně mimo. Pak po jednom z rohů hostů šel sám na branku Švantner, ale sám se zahnal až do rohu. Vrátil míč Hricovi, který se uvolnil, ale i on v zakončení selhal. Poslední stoprocentní příležitost v samotném závěru spálil Švantner, který pohrdl přihrávkou od Škody a zblízka přestřelil. Votroci jako dosavadní lídr tabulky si za celý zápas nevypracoval jedinou opravdovou šanci a zaslouženě na jihu Čech prohráli. Naopak Dynamo slaví po výhře 2:0 první letošní domácí tříbodový zápas.