Mladíci českobudějovického Dynama slaví první výhru v letošní sezoně. Po prohře v Příbrami a remíze se Slavií to napotřetí vyšlo a černobílí urvali tři body na severu Čech. Proti Liberci se dostali do vedení díky Švantnerovi, domácí ale dokázali exbudějovickým Karafiátem vyrovnat. O třech bodech pro Dynamo rozhodl ve 47. minutě Křiváček.

Domácí nasadili z hráčů áčka Bartošáka nebo bývalého českobudějovického obránce Karafiáta. Jihočeši odpověděli Hricem a Frnochem ve středu obrany, po levé straně se proháněl Vaněk. Úvod patřil jednoznačně hráčům Slovanu. Ti drželi míč na kopačkách, výsledkem jejich tlaku byla Machučova střela, kterou Rotbauer vyrazil jen k Baracovi, který ale zblízka netrefil. Černobílí byli daleko produktivnější. Po čtvrthodině se do úniku dostal Kadlec, trefil jen tyč. Míč se naštěstí odrazil k volnému Patriku Švantnerovi, který jej doklepl do branky.

Pak se Dynamo zatáhlo do obranné ulity a čekalo na útoky Libereckých. Ten z 27. minutě byl pro hostující obranu smrtelný. Domácí roh doletěl přesně na hlavu Ondřeje Karafiáta, který nedal Rotbauerovi šanci. Slovan dál tlačil, před pauzou se ale hra vyrovnala a do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu.

Rozhodnutí celého utkání přišlo ve 47. minutě a bylo vskutku luxusní. Ve 47. minutě se do voleje kousek za vápnem opřel Jakub Křiváček a nedal brankáři Konečnému parádní ranou šanci. Zaskočení domácí čtvrthodiny přemýšleli, jak na spolehlivou obranu hostů. Po hodině hry Čuřík vybídl ke skórování Dudka, který ale zblízka hlavou minul. Zdvojnásobit vedení Dynama mohl navýšit Švantner, ale cestu mu zastavil dobrý výběh brankáře Konečného.

Dramatická pětiminutovka pokračovala Baracovo technickou střelou těsně vedle a o minutu později byl opět v akci Barac, tentokrát ho ve vápně fauloval Vaněk a byla z toho penalta. Bláhovu ránu ale skvěle zneškodnil brankář Rotbauer. A stará pravda, když mužstvo nedá penaltu, nemůže vyhrát, se znovu potvrdila. Liberečtí po neproměněné penaltě ztratili patřičný elán a ve zbývajících pětadvaceti minutách už ani pořádně neohrozili Rotbauerovu svatyni. Jihočeši tak uhráli na severu Čech cenné vítězství 2:1.