Sérii pěti remíz fotbalisté Dynama v Pardubicích sice ukončili, ale rozdílným stylem, než by si představovali. Na východě Čech totiž nepředvedli ideální výkon a prohráli 0:2. Jihočechům se bez některých opor duel nepovedl, nedokázali vzdorovat nabuzenému soupeři a nebodovali. Závěr zápasu nedohrál vyloučený Patrik Čavoš.

V brance Jihočechů se poprvé letos objevil Kamil Hajdušek, železný muž Dynama Zdeněk Křížek, který dosud nechyběl ani minutu, zůstal poprvé na střídačce. Premiéru v základní sestavě si odbyl i útočník Milan Ujec, který byl po necelé hodině hry střídán Kalodem. Při karetní absenci Peška se na pravý kraj zálohy posunul Klesa, pravého beka hrál Řezáč. Na východ Čech vůbec neodcestoval zkušený Jan Šimák. V základní jedenáctce domácí chyběl zkušený stoper Jeřábek. Řada absencí a změn se však podepsala hlavně na hře Českobudějovických. Pardubice byly od úvodu aktivnější, měly převahu a zužitkovaly ji ve 12. minutě. Fusek z pravé strany nacentroval, Kayamba chytře míč pustil na Adama Fouska, který dělovkou nedal Hajduškovi šanci.

Vedoucí branka domácí ještě více povzbudila a obrana Dynama se stále častěji ocitala v problémech. Ve 27. minutě už byl požár na střeše, když aktivní Kayamba pláchl po pravé straně, dal pod sebe Fuskovi, ten vylepšil pozici pro Petráně, ale proti jeho ráně se zaskvěl mladý gólman Českobudějovických. Kamil Hajdušek prožil hodně ostrou premiéru v první půli, rozhodně se nenudil a do pauzy musel vyrážet další navštívenku Petráně nebo pokus Šejvla. Se vším si ale poradil, a protože Dynamo toho směrem dopředu moc nepředvedlo, šli do kabin spokojenější domácí.

Spokojenost a lehkost zůstala na pardubických kopačkách i po změně stran. Hru hostů brzdily časté nepřesnosti a prim hrály Pardubice. Tento stav mohl změnit kapitán černobílých Petr Benát, jeho nenápadná rána ale skončila po zásahu brankáře rohem. A tak přišla šedesátá minuta a přesně po hodině hry udeřila pardubická ofenzivní letka podruhé. Nepolapitelný Kayamba připravil pozici pro Daniela Kováře, jenž přesnou přízemní střelou zdvojnásobil náskok Východočechů.

Ani příchod nejlepšího střelce Dynama Richarda Kaloda na trávník nezměnil poměry pod pardubickou Vinicí. Domácí měli navrch a svěřenci trenéra Horejše se často sami připravovali o nadějné pozice vlastními nepřesnostmi. S přibývajícím časem se hosté snažili o větší aktivitu, která by znamenala snížení, a potažmo vyrovnání. To ale otevíralo prostor pro rychlé domácí brejky. Pět minut před koncem pálil těsně nad Čavoš a právě Patrik Čavoš zápas ani nedohrál, protože byl v 88. minutě po druhé žluté kartě za faul na Fuska vyloučen. Na zvrat už fotbalisté Dynama síly neměli. Po pěti remízách tak prohráli v Pardubicích 0:2.


Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama): "Musím říci, že domácí vyhráli zcela zaslouženě. Nepovedl se nám vstup do utkání. Dali jsme příležitost klukům ze širšího kádru, ale nechci se na nic vymlouvat, Pardubice ale byly lepší a aktivnější. Byli důraznější a to rozhodlo. Nedokázali jsme se prosadit, vzadu jsme měli mezery, tady jsme utkání nezvládli. Domácí vyhráli zaslouženě."

 

Jaroslav Míchal (trenér Pardubic): "Vstoupili jsme do zápasu dobře, nechtěli jsme ztratit body. Chtěli jsme navázat na herní výkon v Opavě, kde jsme akorát neproměňovali šance, ty jsme dnes dokázali proměnit a to bylo podstatný rozdíl. Hosté vstoupili aktivněji do druhé půle, deset minut nás zatlačili, v samotném závěru hráli vabank, kdy nás zatlačili do šestnáctky. Jinak jsme utkání kontrolovali. Kayamba hrál s velkou chutí, bylo ho celé hřiště. Jak si vodí hráče v krajském přeboru, tak dělal soupeři velké problémy i nyní. Jeho výkon byl kvalitní."