Tři remízy v řadě, celkem čtyři zápasy bez výhry. Tato série se Dynamu příliš nelíbila a Jihočechům se ji nakonec ve Slezsku přetrhnout nepodařilo. Svěřenci trenéra Horejše totiž vedli ve Frýdku-Místku po brance Milana Jurdíka ze závěru první půle. Ale v samotném nastavení zařídil dělbu bodů domácí Klabník.

Jihočeši se museli ve Slezsku obejít bez vykartovaného Klesy a také dalšího obránce Nováka. Toho nahradil Marek Opluštil. Na levém beku opět dostal důvěru Filip Vaněk, před ním hrál Jiří Funda. Podruhé na jaře v základu nastoupil Milan Jurdík, jenž v ofenzivě doplňoval Richarda Kaloda, jenž se vrátil po karetním trestu. A byl to právě Kalod, který se po čtvrthodině řítil do první vážnější šance. Domácí obrana mu ale na poslední chvíli balon ukopla. Oba celky trápila kombinace a časté ztráty. Za Frýdecké to zkoušel Hošek, branku Křížka ale přestřelil.

O něco aktivnější byli domácí, do zajímavé pozice se dostal Ujlaky, nakonec ale vyslal jen slabou střelu do středu branky. Největší šanci první půle si Frýdek vypracoval pět minut před pauzou. Hoškův centr z pravé strany napálil Ižvolt jen těsně vedle. Uplynuly dvě minuty a z vedoucí branky se radovali Jihočeši. Centr z pravé strany tečoval jeden z bránících hráčů a pohotový Milan Jurdík za zády obránců změnil směr míče. Asistent rozhodčího mával ofsajd, hlavní sudí Julínek na to ale neslyšel, a tak se hosté mohli radovat. Naopak domácí se hodně zlobili, ale v poločase o gól prohrávali.

Nepříznivý stav vyburcoval Valcíře k větší aktivitě. Do vápna Dynama létalo plno centrů ze stran, ty však buď nebyly nebezpečné, nebo si je vysocí Opluštil s Hájovským ve spolupráci s brankářem Křížkem pokryli. I Českobudějovičtí občas vystrčili růžky. Jako po Šimákově standardce, která vystrašila překvapeného gólmana Penksu. Domácí muž s rukavicemi musel být ve střehu i při ráně Peška z úhlu, i tu však pokryl.

S přibývajícím časem se hosté ještě více zatáhli, spolehlivě bránili a spoléhali na rychlé brejky. Z nich však druhý gól svěřenci Davida Horejše nepřidali. Valcíři se nemohli dostat do pořádného tlaku, a když Křížek lapil i Ižvoltův trestný kop, tři body pro hosty už byly opravdu blízko. Jenže ve druhé minutě nastavení vrátil do vápna přetažený míč Stratil a nekrytý Martin Klabník jej poslal do branky. Dynamo tak ztratilo vyhraný zápas a remizovalo počtvrté v řadě. Za týden čeká Jihočechy na Střeleckém ostrově o postup bojující Znojmo.


Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama): "Musím kluky za výkon pochválit. Byli jsme jasně lepším týmem a zasloužili jsme si vyhrát. V prvním poločase jsme hráli to, co jsme chtěli. Vycházet z organizované obrany a chodit do brejků. Domácí jsme do ničeho nepustili, byli jsme lepší na míči a i vstřelili branku. Po změně stran jsme navázali na první poločas. Hráli jsme aktivně a měli i příležitosti. Frýdek jsme pustili do jediné šance, ale jak už to tak ve fotbale bývá, domácí z ní dokázali vyrovnat. Pro Frýdek je to šťastný bod, pro nás ztráta dvou. Dnes jsme si zasloužili vyhrát."