Nadějně vyvíjející se utkání Jihočeši nedotáhli do vítězného konce a nakonec remizovali s Pardubicemi 1:1. V 74. minutě poslal Dynamo do vedení Roman Wermke, jenže minutu před koncem srovnal hostující Kim.

Do utkání s Pardubicemi vstoupili Jihočeši pouze s jedinou změnou oproti utkání ve Znojmě. Střelce jediné branky Milana Jurdíka nahradil uzdravený Jan Šimák. Po rozvážném začátku utkání začalo Dynamo pracovat na plné obrátky a diváci začali své oblíbence naplno podporovat. Prakticky žádná vážnější situace v prvních dvaceti minutách k vidění nebyla.

Oba celky se střídaly v kopání rohových kopů, ani jeden se ovšem neujal. První střely na branku se diváci dočkali až v 24. minutě. Z dobrých pětadvaceti metrů natáhl Fousek a vyslal střelu, která nenadělala Křížkovi vůbec žádný problém. Do největší šance za první půl hodinu se dostal Filip Vaněk. Přetažený centr Romana Wermkeho z pravé strany doběhl kapitán Benát, vrátil pod sebe Vaňkovi, který si míč přichystal a slabší pravou nohou přestřelil.

Zkraje druhé půle se k nadějné standardní situaci postavil domácí Šimák a svou střelou jenom těsně minul pravou tyčku Frydrychovy branky. Na druhé straně se k nebezpečným střelám dostali Kakrda a Řezníček, jenže Křížek si s jejich pokusy poradil. Rozporuplný moment v 57. minutě utkání zřejmě ovlivnil celé utkání. Zdeněk Linhart dostal míč do běhu, ťukl si ho před brankáře Frydrycha, který ho zjevně atakoval a domácí útočník zůstal ležet na zemi. Sudí zapískal, jenže místo penalty udělil Linhartovi žlutou kartu.

V posledních minutách přebralo taktovku nad hrou Dynamo. Jihočechy ale trápila předfinální fáze, kdy se těžko dostávali přes houževnatý pardubický blok. V 74. minutě přišla nádherná akce domácích a vytoužená vedoucí branka. Pavel Novák skvěle přečetl hru, vybojoval míč pro Petra Benáta, který z první našel rozběhnutého Romana Wermkeho. Rychlonohý záložník udělal soupeři kličku a skvělým lobem poslal Dynamo do vedení – 1:0. V závěru přišly komplikace. Zdeněk Linhart inkasoval druhou žlutou kartu a posléze byl vyloučen. V následující minutě se k hlavičce dostal Daewon Kim a dokázal vyrovnat - 1:1


Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama):"Utkání se mi špatně hodnotí, jelikož jsme přišli v posledních minutách o dva body. Ovšem musím hráče za utkání pochválit, Pardubice jsme jasně přehrávali. Bohužel, Zdeněk Linhart v závěru, kdy už jsme připravené střídání, inkasoval druhou žlutou kartu a šli jsme do deseti. V závěru dostaneme zbytečný gól, když míč propadl přes naše beky a dostal se k soupeři."

Jaroslav Míchal (trenér Pardubic): "Utkání bylo bojovné, vyrovnané a dle mého názoru je remíza spravedlivá. Výsledek odpovídá předvedené hře. Chyběl nám Jeřábek, což pro nás byla citelná ztráta."