Fotbalisté Dynama splnili povinnost a v zápase 2. kola Poháru FAČR vyhráli nad divizními Brozany vysoko 6:2, když se dvěma góly zaskvěl Zdeněk LInhart. Po jednom gólu přidali Hora, Volešák, Machovec a Koreš. Foto: Milan Richtr.

Fotbalisté Dynama do zápasu s Brozany vstoupili hodně aktivně a hned v úvodu zápasu se do velké šance po přihrávce od Jakuba Hory dostal Michal Škoda. Sám před odkrytou bránou ale poslal míč pouze do břevna domácí brány. Škoda se dostal ve 4. minutě ještě do jedné velké šance, ani při svém druhém střeleckém pokusu ale brankáře Vacha nepřekonal. Hned vzápětí se ale Jihočeši přeci jen dostali do vedení, když Jan Hála obloučkem vyslal do útočné akce Zdeňka Linharta, který také obloučkem překonal vybíhajícího brankáře - 0:1.

Vedení Dynama mohl v 8. minutě navýšit Volešák, jeho střílený centr do vápna ale prolétl těsně mimo. Domácí se v dalších minutách dokázali vymanit z tlaku Dynama a těžiště hry se přesunulo více do středu pole. Fotbalisté Brozan hráli s velkou chutí a díky nátlakové hře se dostali k zahrávání několika rohových kopů. Po standardce se sice domácí neprosadili, vyrovnání se ale přeci jen dočkali, když ve vápně fauloval Dvořák a z nařízené penalty skóroval Roman Potočný. Pět minut před koncem poločasu ale Jihočeši strhli vedení zpět na svou stranu. Z pravé strany odcentroval Jakub Hora a pohotově skóroval svým druhým gólem v zápase Zdeněk Linhart.

Vstup do druhého poločasu vyšel Dynamu výborně. Hned ve 46. minutě navýšil vedeni Jaroslav Machovec a opět to bylo po další krásné přihrávce od Jakuba Hory. Dobrý výkon v zápase pak Jakub Hora potvrdil v 50. minutě, když povedenou ránou levačkou na zadní tyč zvýšil již na 4:1. Domácí fotbalisté začali pomalu fyzicky odpadat a v dalším průběhu hry se míč pohyboval nejčastěji na jejich polovině. Pátý gól Jihočechů padl v 68. minutě a bylo to z pokutového kopu. Do vápna vlétl s míčem na kopačce Zdeněk Linhart a po faulu brankáře Vacha proměnil penaltu ranou do horního rohu Ladislav Volešák.

Hned o minutu později byl blízko ke gólu také střídající Koreš, brankář Vacho ale dokázal jeho ránu z deseti metrů nadvakrát bravurně zneškodnit. Chuť si Štěpán Koreš spravil v 73. minutě, svůj samostatný únik prakticky z poloviny hřiště zakončil ranou přesně k tyči - 1:6! Za trvalého deště se zápas víceméně v dalších minutách dohrával, přesto se jako poslední do střelecké listiny zapsali domácí, za které zkorigoval stav svým druhým gólem v zápase Roman Potočný.


Ohlasy trenérů

Luboš Urban (trenér Dynama): "Z naší strany to byla splněná povinnost. Předvedli jsme výborný vstup do utkání, jen to ale bylo dlouho pouze o jeden gól. Šancí jsme měli hodně a po dvaceti minutách to mělo být 3:0 nebo 4:0. Poté jsme měli hluchých patnáct minut a bylo proti nám spousta standardek a nakonec také penalta, která byla. Naštěstí jsme pak dali gól do kabiny, a to nám pomohlo. Pak jsme předvedli opět výborný vstup do druhého poločasu, dvěma góly jsme rozhodli a zbytek utkání se pak už jen víceméně dohrával."