Dorostenci U19 prodlužují svou bodovou šňůru. V domácím zápase porazili Brno 1:0, kde si dokázali poradit s aktivní hrou soupeře a vybojovat další tři body. Po asistenci Řezáče se trefil Patrik Švantner. Utkání proti Brnu je tak již šestý zápas v řadě, ve kterém nám dorostenci ukazují, že jsou v dobré formě.

Soupeř na sobotní zápas přijel až z dalekého Brna a v tabulce zabíral 12. příčku, tedy o dvě místa výše, než bylo domácí Dynamo.

Hru započali o něco aktivněji hosté, vytvářeli si šance a pronikali na polovinu domácích. Dynamo se jejich stylu hry ale dokázalo okamžitě přizpůsobit. Domácí chodili do osobních soubojů s velkým odhodláním a o míč vždy bojovali. Brno se hned v 10. minutě dostalo do první šance, gól ale nedalo. Následovaly i velké šance domácích, kdy se až k bráně hostů dostal Švantner a Havel, který hlavičkoval po standardní situaci- míč šel těsně nad bránu. Tempo hry bylo z obou stran rychlé. Přihrávky ale často nepřesné. Míč se během prvního poločasu držel spíše na polovině domácích, kteří když nezakládali rychlé protiútoky, tak se snažili hru zklidnit. Poločas tak uběhl a stav zůstal neměnný- 0:0.

I do druhého poločasu vstoupili hosté velice aktivně a okamžitě si vytvořili šanci, ve které ale domácí tým podržel brankář Rotbauer. I během druhé půle zápasu se hra vyvíjela oběma směry, domácí Dynamo předvedlo pár promyšlených kombinací, díky kterým si míč udrželo na svých kopačkách. V 72. minutě se ale podařilo Řezáčovi obejít brněnské obránce a po jeho přihrávce poslal Patrik Švantner míč úspěšně do brány. Zajistil tak Dynamu vítězný gól a především 3 body z dalšího zápasu. Do konce druhého poločasu se Brno snažilo stav vyrovnat, ale obrana Dynama nepovolila. Ani jeden celek už během sobotního utkání skórovat nedokázal.

Dynamo tak vyhrálo nad Brnem 1:0. A v tabulce se opět může posunout o něco výše. Starší dorostenci v posledních šesti zápasech vybojovali kvalitní hrou 16 bodů!

Poslední domácí zápas odehrají příští sobotu v 10:30 proti Ostravě.


Ohlasy trenérů

Hodnocení trenéra – David Horejš: „Naše vítěžství se tentokrát nerodilo lehce. Brno se ukázalo jako velmi zdatný soupeř a v zápase hrálo hodně aktivně. V prvním poločase si oba týmy vytvořily hned několik šancí, ani jednu z nich ale nedokázaly proměnit. Po změně stran začali hosté opět aktivně, ale postupně jsme je začali přehrávat a odměnou nám byla branka, kterou vstřelil Patrik Švantner. Ve zbytku zápasu jsme si jednobrankové vedení udrželi a potvrdili jsme výbornou formu z posledních zápasů. Naše bilance z posledních šesti zápasů je pět výher a jedna remíza, což nás samozřejmě všechny moc těší.“