Zápas SK Dynamo - Brno

Areál Na složišti přivítal v sobotu popoledni tým staršího dorostu Dynama silným větrem. Neméně silný byl i soupeř z Brna, který se proti domácím postavil. Utkání začalo nešťastně, když po pěti minutách gólman hostí odkopem nešťastně zasáhl do hlavy dobíhajícího Toncara a ten musel přepustit místo Škodovi.

Přestože utkání bylo od začátku bylo jasně pod taktovkou Dynama, z gólu se radovali hosté, když v 10. minutě potrestali nedorozumění v obraně. Smršť, kterou černobílí po inkasované brance spustili, ke gólu nevedla. Nejvíce po brance volaly šance v rozmezí mezi 12. a 15. minutou. To se Škoda dostal sám před brankáře Hrubého, který byl vždy úspěšnější. V tom samém rozmezí ještě těsně vedle pálil po rychlém brejku Pravda a po rohu orazítkoval břevno hlavou Koubík. Když před koncem poločasu nezaměřil bránu ani zezadu postrčený Kladrubský, šli fotbalisté Dynama do šaten s jednobrankovým mankem.

Výborný Kladrubský byl v šanci i dvě minuty po přestávce, ale špatnou malou domů v provedení Brna nepotrestal. V 50. minutě se na branku hostujícího týmu hnal znovu osamocený Škoda, dal si tentokrát mnohem více záležet na své ráně, jenže opět jen zvonila tyč. V 57. minutě konečně přišlo zasloužené vyrovnání. Chladnou hlavu zachoval v pokutovém území Skopalík, obalamutil dotírajícího obránce a prostřelil Hrubého - 1:1.

Stálá územní převaha už ale k dalšímu gólu nevedla a vzhledem k hernímu projevu je bod pro zachraňující se Dynamo ztrátou.

-jm-

Ohlasy trenérů

Trenér Miroslav Soukup: Hráli jsme podobně jako na Synotu, ale inkasovali nešťastný gól po individuální chybě, když Švehla váhal s odkopem. Už před utkáním se nám zranil Bezzemek, hned na začátku zápasu pak musel odstoupit s natrženým uchem Toncar a do druhého poločasu nemohl nastoupit pro zranění zad Picka. Měli jsme více ze hry, po inkasovaném gólu jsme měli vynikající dvacetiminutovku, ovšem bez gólu. Druhý poločas vypadal podobně, ale dali jsme jen jeden gól. Mohli jsme vyhrát, kdyby Škoda zvolil jiné zakončení krásné akce, kterou mu připravil Pravda. Výsledek je trošku zklamáním, ale v boji o záchranu se počítá. Teď musíme uspět s Olomoucí, a pak budu s prvními třemi zápasy spokojen.

Miroslav Škoda: Brzké střídání mi problémy nedělalo, při mých šancích mi chyběl kousíček štěstí. U těch prvních dvou jsem měl zachovat chladnější hlavu, což mi také trenér o přestávce připomínal. Bod je vzhledem k průběhu zápasu pro nás ztrátou.