Zápas SK Dynamo - Brno

Budějovičtí se po pětigólovém smlsnutí příbramské maliny představili opět na domácím trávníku. Takový apetit jako proti Středočechům ale už neměli a žaludek naplnili "jen" šťastným jednobrankovým výtězstvím.

Jihočeši zůstávají doma bez ztráty bodu, naopak fotbalisté Brna opět odjeli ze hřiště soupeře jako jediní v soutěži s prázdnou. Přitom celý druhý poločas byli Jihomoravané jasně lepším týmem. Svědčí o tom i slova trenéra Jarůška: "Těžko se mi hovoří, prakticky jediná střela domácích za druhý poločas rozhodla o výsledku. Podle předvedené hry jsme určitě neměli prohrát, remíza by odpovídala předvedené hře." Budějovický asistent trenéra Jirkal naopak přímo zářil: "Jsme šťastní, že se nám povedlo zvítězit proti soupeři, který předvedl velmi kvalitní výkon, především v záložní řadě. Je pravda, že po přestávce nás soupeř zatlačil, ale i my jsme měli v prvním poločase dobré příležitosti. Brněnští hráči se smyslem pro kombinaci a technickou hru patří k nejlepším v lize, o to je naše vítězství cennější."

Hosté sice nastoupili se třemi útočníky, ale na hrotu se pohybovali pouze dva. "Pavel Holomek hrál v záloze, k čemuž nás přinutilo zranění Křivánka. Pravdou ovšem je, že nás domácí prakticky do vyložené šance nepustili. Míč jsme sice měli v držení více než domácí, ale na to se nehraje. Janda je v budějovickém týmu od toho, aby dával góly, a to se mu také povedlo. Už se mi nechce sedět po zápase na tiskovce a slyšet, jak jsme dobře hráli, když z toho nic nemáme," uzavřel brněnský trenér Jarůšek.

Ohlasy trenérů

Miroslav Jirkal (asistent trenéra Č. Budějovic): "Mohli jsme se ujmout vedení již v prvním poločase, nedali jsme ale několik šancí. Po přestávce nás pak hosté zmáčkli, ale obrana je velkou bojovností k ničemu nepustila a co prošlo, chytal Drobný."

Karel Jarůšek (Boby Brno): "Dostat gól šest minut před koncem z jedné příležitosti domácích ve druhé půli - to se nehodnotí příjemně. Remíza by lépe odpovídala dění na hřišti."