Zápas Žižkov - SK Dynamo

V utkání jen velmi průměrné úrovně nemohli neškodní Jihočeši v sobotu odpoledne ohrozit zaslouženou žižkovskou výhru. Tu zařídili svými pohotovými góly zblízka kapitán Pikl a pět minut před koncem M. Pospíšil. Budějovičtí , přestože nastoupili se třemi útočníky , vystřelili na branku jen dvakrát a v nastaveném čase náhradník Vozábal dokonce z penalty vysoko překopl branku.

Od prvních minut bylo znát, že hraje pohárový kandidát s týmem bojujícím zoufale o záchranu. nebezpečí hrozilo především z centrů Straceného, který měl ve čtvrtek své čtyřiadvacáté narozeniny, za což obdržel od věrných fanoušků mírně eroticky laděný dort ve viktoriánských barvách . Po čtvrt hodině hry zahrál oslavenec roh, Chihuri hlavou prodloužil míč před branku k Piklovi, který z otočky otevřel skóre.

Agilní kapitán Pražanů to pak ještě zkoušel z volného přímého kopu a pak znovu ze šestnáctky, ovšem tyhle rány se už naujaly. A když pak domácí tvůrce hry po půlhodině hry kvůli zranění stehenního svalu odstoupil, upadla žižkovská hra rovněž do průměru.

Hosté se v první půli zmohli jen na slaboučký pokus Exžižkovana Klinky, který samozřejmě nemohl Pižanowského ohrozit. Po přestávce Jihočeši přece jen zvýšili aktivitu, jednou viktoriáni v obraně zaspali, ale Lafata svou akci překombinoval a z úhlu pak neměl nárok žižkovského gólmana překvapit. Viktoria mohla své vedení zvýšit, jenže Šebesta v gólové pozici pálil pánubohu do oken. Až pět minut před koncem využil závaru před budějovickým gólmanem Michal Pospíšil, který měl při své střele více štěstí než před ním náhradník Janoušek.

Když v nastaveném čase Buryán zfauloval mladého Sivoka, mohli hosté z penalty aspoň zkorigovat nepříznivý výsledek. Jenže Vozábal mířil kamsi k vysokému domu odborů a vysoko přestřelil..