Mohl být spokojen. Není divu. Trenér David Horejš chválil svůj tým po přípravném zápase proti Zbrojovce Brno, ve kterém Jihočeši zaslouženě vyhráli 2:0. Posledním přípravným testem bude pro černobílé generálka proti Benešovu, poté už čeká Dynamo první kolo poháru ve Velvarech.

U vicemistrů z Plzně Dynamo herně nepropadlo, ovšem odvezlo si nelichotivý výsledek. Proti Brnu odvedlo jak dobrý výkon, tak uhrálo i kladný výsledek. „Jsem rád, jak jsme to zvládli. Kluci si to za dobrou práci v přípravě zaslouží a každý lichotivý výsledek je pro nás povzbuzením do další práce,“ říkal bezprostředně po utkání trenér David Horejš. Stále se však jedná o přípravu a všichni moc dobře ví, že v mistrovské sezoně se bude hrát jinak. „Pořád je to příprava a výsledky nechceme přeceňovat.“

Budějovičtí fotbalisté mají za sebou náročný týden. Od minulé neděle byli do středy na soustředění v Třeboni, odkud cestovali na zápas do Plzně. Další zápas je čekal hned v sobotu. „Bylo to pro nás zakončení namáhavého týdne, hráči dostanou v neděli po dlouhé době volný den,“ komentoval program Jihočechů. Postupně se začíná hlavnímu trenérovi i krystalizovat základní jedenáctka na úvodní soutěžní boje. „Máme v týmu zdravou konkurenci, o kterou jsme stáli. Chceme už hráčům dávat větší minutáž, jelikož máme před sebou poslední přátelské utkání.“

Rýsují se i nové příchody do mužstva. Už před zápasem s Brnem vypadl z kádru Matěj Loduha, v týmu zůstává Petr Javorek či Jakub Moravec. „Doufám, že se nám podaří dotáhnout jejich příchody,“ přeje si Horejš. Kromě Adriána Čermáka a Rostislava Tomka přibyl na marodku Ivo Táborský. „Udělal si malinko vlastní blbostí výron v kotníku. Očekávám, že se dá brzy do pořádku. Na druhou stranu musím říct, že jsem ho měl dvakrát po ruce jako asistenta a spolupracovalo se mi s ním dobře,“ uzavřel hlavní trenér s úsměvem.

Poslední týdny se cítím nejlépe v životě, říká Wermke (9.7.2017)

Roman Wermke zatím v přípravě předvádí dobré výkony. Pravidelně prohání obranu soupeře, připravuje šance pro spoluhráče a naposledy okořenil své představení vítěznou brankou. Proti Zbrojovce Brno odehrál první poločas a společně s ostatními podali v prvních čtyřiceti pěti minutách kvalitní podívanou.