Ač tomu konečný výsledek příliš neodpovídá, Dynamo odehrálo s favorizovanou Viktorií Plzeň slušnou partii. Jihočeši měli několik gólových šancí, ale vicemistr byl produktivnější a pěti góly srazil naděje černobílých, kteří na západ Čech cestovali přímo z náročného soustředění. Čestný úspěch Dynama zaznamenal v závěru Petr Benát. Další přípravný duel odehraje Horejšův tým v sobotu v Kamenici nad Lipou proti Brnu.

Jihočeši opět vystřídali v průběhu zápasu dvě jedenáctky, chyběli pouze Táborský, Čermák a Tomek. Celý zápas tak odehrál jen Lukáš Pouček. Favorizovaná Plzeň byla od úvodu častěji u míče, šance měli v první dvacetiminutovce ale hlavně hosté. Trestný kop po faulu na Wermkeho ještě nebezpečný nebyl, ale záhy centroval na zadní tyč Kadula, jenže Lukáš Pouček před odkrytou brankou netrefil balon ideálně. Plzeňští zlobili především centry krajních beků do vápna, hodně aktivní byli Limberský s Kovaříkem, ale českobudějovická obrana byla spolehlivá. Naopak po rychlé akci Wermkeho měl gól na kopačce Čavoš, ale zblízka v zakončení selhal.

Domácí byli daleko produktivnější. Ve 22. minutě rozehrál rohový kop Jan Kopic a Michael Krmenčík hlavou snadno skóroval. Dynamo mohlo po půlhodině hry vyrovnat. Tři skvělé zákroky ale vytasil plzeňský brankář Bolek, jenž se vyznamenal hlavně proti voleji Jindřicha Kaduly. Před koncem poločasu ještě mohl navýšit vedení Viktorie útočník Řezníček, na dlouhou nohu ale gólmana Křížka nepřekonal. Po prvním poločase tak platil stav 1:0.

Do druhého dějství vyslaly oba celky prakticky kompletně odlišné jedenáctky. Obraz hry se příliš nezměnil. Plzeňští byli častěji u míče, Dynamo hrozilo především z brejků. V brance Jihočechů se zapotil gólman Staněk, který skvěle zneškodnil hlavičku Koláře. Proti akci navrátilce do plzeňské sestavy o tři minuty později už byl ale i Jindřich Staněk krátký, Daniel Kolář se dostal do šestnáctky, obešel brankáře a zvýšil vedení vicemistra. Jihočeši nezalezli a snažili se být aktivní, ale byl to opět Daniel Kolář, který po perfektním pasu Ivanschitze zatížil gólové konto Dynama.

Uvolněný fotbal pokračoval i v závěrečné půlhodině. Na hosty trošku dolehla únava z náročného soustředění a Plzeňští hru kontrolovali. Přidali ještě navíc dvě branky. Čtvrthodiny před koncem předvedli Vrbovi svěřenci pohlednou akci, kde na Petrželovu práci navázal Marek Bakoš, jenž pohodlně skóroval. Pátý gól Plzně opět režíroval Rakušan Ivanschitz, který našel ve vápně Jana Suchana, jehož volej byl pro českobudějovického brankáře nechytatelným. Čestný úspěch Dynama zaznamenal šest minut před koncem Petr Benát, který využil chyby v plzeňské obraně a přesnou ranou pokořil gólmana Hrušku. Dynamo tak podlehlo Plzni 1:5.