Projekt Dynama na podporu Centra Bazalky vyvrcholil při nedělním derby proti Táborsku. Domácí nastoupili ve žlutých dresech s logem Bazalky a se speciálními jmenovkami. Dresy zakoupili jak fanoušci, tak i hráči či trenér David Horejš. Celý výtěžek putoval do neziskové organizace.

Jihočeské derby Dynama s Táborskem přineslo na Střelecký ostrov hned dvě velké akce. Nejprve se před utkáním pokřtila kniha se zlatými okamžiky českobudějovického fotbalu a následovalo samotné utkání. To bylo věnované neziskové organizace Bazalka, která pomáhá rodinám s péčí o děti s těžkým kombinovaným postižením. Domácí Dynamo tak tentokrát nenastoupilo v klasických černobílých dresech, nýbrž v žlutých s logem Centra BAZALKA na hrudi. Unikátem pak byly jmenovky, které byly věnovány postiženým dětem.

Hned tři dresy se rozhodl zakoupit fanoušek budějovického mužstva Jan Žižka. „Je to skvělá akce. Hned jak jsem se o akci dozvěděl, tak jsem si zamluvil dres svého oblíbence Iva Táborského,“ vyprávěl příznivec po utkání. Nezůstalo jenom u toho. Jan Žižka se rozhodl podpořit akci naplno. „Postupně jsem do toho zapojil i přítelkyni a její neteř, tudíž jsem nakonec zakoupil tři dresy,“ říkal o svém velkorysém činu.

Dobrou náladu vylepšil panu Žižkovi i fakt, že se nakonec prodaly všechny dresy. „Mám z toho velkou radost. Celkově se akce výborně povedla a rád bych do ní šel znovu.“ Pocit z dobrého skutku mu nezkazil ani pozdní vyrovnávací gól Táborska, který přišel v poslední minutě základní hrací doby. „Dá se říct, že jedinou kaňkou na utkání bylo srovnání Táborska. Ale ani to mi na radosti z utkání neubralo, podle mého se hrálo kvalitní derby,“ shrnul průběh zápasu. Jinak je Jan Žižka stálým a věrným fanouškem černobílých. „Na Dynamo chodíme každé utkání, máme s přítelkyní permanentku.“

Charitativní aukce dresu pro Centrum BAZALKA (15.5.2017)

Jestli chcete i Vy mít svůj originální žlutý dres ze zápasu věnovaného Centru BAZALKA, můžete si ho zkusit vydražit v naší aukci. Neváhejte, je to poslední šance, jak dres získat a hlavně, podpořit dobrou věc! Celý výtěžek z aukce dostane samozřejmě Bazalka!