I v dalším kole soutěží mládeže se o minulém víkendu představily všechny týmy Dynama. Dařilo se především dorostům. Devatenáctka dokázala porazit na severu Čech Teplice, mladší dorostenci pak přivezli cenné body ze hřiště Bohemians.

Devatenáctka na jaře naplno bodovala už podruhé za sebou. Po výhře nad Slováckem si důležité tři body připsala také v Teplicích. Mladší dorostenci cestovali o víkendu do Prahy, kde stanuli proti týmu Bohemians. Sedmnáctka vybojovala po dobrém výkonu bod za bezbrankovou remízu a trenér Jaromír Plocek byl s výsledkem i výkonem svých svěřenců spokojený. „Odehráli jsme velmi bojovné utkání. V prvním poločase jsme si vypracovali dobré příležitosti, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Tým Bohemians měl také svoje šance, při kterých nás podržel náš brankář Martin Janáček. Poločas skončil za stavu 0:0. Druhý poločas se odehrával ve stejném duchu, hodně soubojových situací. Opět jsme si vytvořili vyloženou šanci, ale neproměnili jsme ji. Na penalty jsme prohráli 4:2, ale přesto je pozitivní, že se nám na jaře daří vozit body z hřišť soupeřů.“ Šestnáctce se proti klokanům dařilo ještě lépe, což potvrdila výhrou 1:0. „Celý zápas jsme byli nebezpečnější a vytvořili jsme si spoustu šancí. Domácí tým jsme nepouštěli do šancí, a když, tak tam byl bezchybný Kerl v brance. Do černého se trefil výborně hrající Červený a vezeme tři body z Bohemians. Velmi dobrý výkon předvedla posila ze žákovského týmu Perina, který svým pohybem ovládl střed hřiště,“ těšilo po utkání trenéra Marcela Tomáška.

V lize starších žáků se týmy Dynama postavily proti Plzni. Ve skupině o udržení patnáctka na v tabulce druhé Západočechy nestačila a ztratila důležité body. Naopak čtrnáctiletí Dynamáci v Plzni zabodovali a domů si vezou tři body za vysokou výhru 4:0, po níž potvrdili první místo v tabulce skupiny o udržení.

Na Viktorii Plzeň narazili i hráči U13 v lize mladších žáků. Po divoké přestřelce, která skončila remízou 6:6, si mladíci body spravedlivě rozdělili. Jihočeši se tak v tabulce stále drží na skvělém třetím místě za vedoucí Slavií a Spartou. Jejich mladším kolegům zápas v Plzni nevyšel a odvezli si tak vysokou prohru. „Zápas jsme nezvládli. Plzeň na nás vlítla a byla celé utkání živější a hladovější po vítězství. Scházela nám rychlá práce s balonem. Na druhou stranu terén také nebyl dobrý, ale byl pro oba celky stejný a kluci z Viktorky se s tím vypořádali lépe a zaslouženě vyhráli,“ hodnotil po zápase trenér dvanáctky Luboš Pecka.

U17 – Česká liga ml. dorostu

Bohemians Praha 1905 U17 – Dynamo U17 0:0 (4:2 na pen.)

Sestava: Janáček – Faltýn, Grigera, Cepák, Ardamica – Vögl, Malecha – Pařízek, Kortiš (80. Wohlgemuth), Kadlec – Jiran (37. Martinec).

U16 – Česká liga ml. dorostu

Bohemians Praha 1905 U16 – Dynamo U16 0:1 (0:0)

Branka: Červený. Sestava: Kerl – Plandor, Jansa, Jurásek, Sedlák – Cerda, Perina – Wimmer (50. Faltýn), Wohlgemuth (63. Vojta), Skála – Červený.

U15 – Česká liga st. žáků

Viktoria Plzeň U15 – Dynamo U15 3:2 (2:2)

Branky:Polanský, Markes. Sestava: Červenec – Perina, Waník, Bízek, Kotrba (54. Pineau), Polanský, Vojta (62. Česák), Bečvář, Markes (54. Petr), Pravda, Mašek (62. Vojík).

U14 – Česká liga st. žáků

Viktoria Plzeň U14 – Dynamo U14 0:4 (0:1)

Branky:Hák, Krch, Bílý, Novák. Sestava: Lerch – Kolář (36. Bartizal), Novák, Brabec, Bednář (36. Bílý), Krch, Hák, Špaček, Vančura (46. Malý), Trmal (36. Bříza), Němeček.

U13 – Česká liga ml. žáků

Viktoria Plzeň U13 – Dynamo U13 6:6 (3:2)

Branky:Novák 2, Pastier, Hron, Matuška, Votýpka.

Sestava: Lerch (Polanský) – Čoudek, Hron Miroslav, Novák, Matuška, Pártl, Pastier, Čermák, Votýpka, Hron Matyáš.

U12 – Česká liga ml. žáků

Viktoria Plzeň U12 – Dynamo U12 11:3 (3:1)

Branky: Štindl 3

Sestava: Kosík (Altmann) – Fuka, Zeman, Ballák, Smíšek, Čapek, Faltus, Štindl, Loužecký, Šíp, Tesař, Holeček, Hodina, Drchal.