Již třetí ročník fotbalového kempu Karla Poborského Stevecamp 2011 proběhl stejně jako v loňském roce ve dvou termínech v polovině července.

Letošní Stevecampy byly přichystány pro fotbalisty ročníků 1997 až 2000 v Dřítni (účastnilo se 18 hráčů) a pro ročníky 2001 až 2005 v Hluboké nad Vltavou ve Sportovně relaxačním areálu, kde nakonec bylo celkem 35 hráčů! „Hráči přijeli z Tábora, Milevska, Příbrami, Prahy, okolí Budějovic, provinčních klubů Budějovic a samozřejmě také z Dynama,“ vypočítal účastníky Steve campů vedoucí a hlavní trenér kempu Petr Požárek.

Mladí fotbalisté se během Stevecampu zaměřili především na práci s míčem. „Využívali jsme klasické velikosti č. 5, č. 4, č. 3 a také jsme zařadili č. 1. Použitím těchto míčů si hráči osvojovali lepší práci s velkým míčem,“ řekl dále Požárek, který si pro své malé svěřence připravil i nejrůznější speciality: „Účastníci si vyzkoušeli například i Australský trénink, který se zaměřuje na propojení zdravého posilování s vlastní vahou těla a boxerských prvků.“

Vedle fotbalu přišly na řadu pochopitelně i další sportovní odvětví. „V rámci tréninku jsme zařadili Adrenalin park, Adventure mini golf, stolní tenis, basketbal, baseball, nohejbal, plážový fotbal, zumbu a skákání na obří bublině.

Prostor byl pochopitelně i pro relaxaci a volnější zábavu. „Volný čas jsme využili k výletu na parníku z Hluboké do Českých Budějovic. Navštívili jsme turnaj na Hluboké, kde mezi sebou soupeřily týmy z první a druhé ligy. Vyfotili jsme se s A-týmem SK Dynamo České Budějovice. Besedu a trénink s Karlem Poborským si užili ti nejmenší,“ dodal Petr Požárek, který si průběh obou turnusů letošního ročníku Stvecampu moc pochvaloval: „Děkuji všem třiapadesáti dětem za účast a píli při všech aktivitách Steve campu. O hráče se starali studenti Jihočeské univerzity a trenéři SK Dynamo České Budějovice Petr Čížek a Filip Dohnal.“