Rezervní tým Dynama České Budějovice důležitý zápas v boji o záchranu třetí ligy zvládl. Mladíci Dynama totiž v sobotu dopoledne porazili na Složišti béško Jablonce vysoko 3:0 a opět se tak vzdálili sestupovým příčkám. O góly vítězů se postarali Mašát, Bambule a Dobal.

Rezervní tým Dynama České Budějovice čekal důležitý záchranářský boj s béčkem Jablonce. Pokud by Jihočeši vyhráli, odpoutali by se od nejohroženějších týmů a naopak v případě porážky by se na ně aktuálně šestnáctý Jablonec bodově téměř dotáhl.

Mladíci Dynama začali velmi svižně a od úvodních minut byli výrazně aktivnější než soupeř. Po zásluze se pak také dostali již v 15. minutě do vedení, když se po dlouhém nákopu dostal míč přes Kučeru a Dobala až k osamocenému Michalu Mašátovi, který neomylně zamířil - 1:0. Za necelé tři minuty vedli Jihočeši již o dvě branky. Přímý kop Rakovana našel přesně nabíhajícího Františka Bambuleho, jenž zvýšil na 2:0. S chutí hrající Dynamo pohodlně kontrolovalo hru a dalekonosné pokusy hostujících hráčů gólamana Křížka prakticky nezaměstnaly.

V podobném duchu se pak hrál i druhý poločas. Mladíci Dynama si bezchybnou hrou udržovali dvoubrankové vedení a čekali na rychlý protiútok, díky kterému by soupeři zasadili rozhodující třetí ránu. Stejně jako při prvním gólu si spolupráci zopakovali Miroslav Kučera a Vladimír Dobal a druhý jmenovaný pět minut před koncem zvýšil na konečných 3:0. Po tomto zápase se Jihočeši se čtyřiceti body posunuli na osmou příčku tabulky a tři kola před koncem je od sestupových příček dělí šest bodů.

Fotogalerie