Třetiligová juniorka Dynama hostí tuto sobotu na Složišti v ČFL rezervu Jablonce. Jihočeši mají na nesestupovou pozici náskok pouze šest bodů a povinnost jim v duelu velí zvítězit. Samotné střetnutí v TCM v Mladém má úvodní výkop stanoven na tradičních 10:15 a my Vám jeho průběh přineseme online.

Omlazenému celku Českých Budějovic se na jaře výsledkově nedaří, přesto čtyřbrankový debakl ve městě automobilů překvapil. Přitom dle slov Budějovických měla Boleslav územní převahu, ale ještě v 60. minutě to byla zcela vyrovnaná partie. Poté však přišla smršť tří branek a o osudu zápasu bylo rozhodnuto.

Ač do jara mladíci Dynama šli s velkým odstupem od pásma sestupu, čtyři kola před koncem soutěže se jejich náskok snížil na šest bodů a tabulka je nyní vzácně vyrovnaná.

Jablonečtí momentálně okupují 16. příčku tabulky a se ziskem 33 bodů v závěru mají existenční problémy. Baumit si cestu za záchranou výrazně zkomplikoval poslední domácí porážkou, v které podlehl v Českém Dubu Letohradu 1:2 a dostal se do bezprostředního ohrožení.

Poslední setkání Severočechů s juniorkou Dynama se datuje k 25. říjnu minulého roku. Jihočeši sice statečně vzdorovali, ale ortel vyřknul v 78. minutě svou umístěnou ranou Procházka a rozhodl o vítězství jabloneckých hráčů.

Lodivod českobudějovického B-týmu bude mít k dispozici zřejmě kompletní kádr i s tradičními pendly Jasanským a Mrvou. Otázkou zůstává, kdo další podá pomocnou ruku. Pavel Tobiáš chce v sobotním ligovém utkání dát příležitost mladším hráčům, a tak například Marián Timm by se měl objevit v základní sestavě prvního mužstva.

Důležité utkání 29. kola České fotbalové ligy začíná na Složišti v tradičních 10:15 a jeho průběh Vám přineseme na našem webu i na serveru www.onlajny.cz
Rozhodčími bude trojice Jedlička – Šifalda, Kapoun.