Rezervní tým Dynama České Budějovice čeká ve středu od 17:00 předehrávka 34. kola České fotbalové ligy. Svěřenci Jiřího Juráska nastoupí na severu Čech proti aktuálně jedenáctému celku tabulky, Slovanu Varnsdorf. Jihočeši sice figurují na osmém místě tabulky, záchranu ale nemají zdaleka jistou. Šest kol před koncem soutěže je od sestupových příček dělí pouhých osm bodů.

Po výborném podzimu se Jihočeši na jaře soustřeďují na zabudování mladých hráčů do sestavy a to se také projevuje na výsledcích. V dosavadních jedenácti jarních zápasech mladíci Dynama jednou vyhráli a čtyřikrát remízovali. Díky tomu začali klesat tabulkou a momentálně jim patří osmé místo. Letošní tabulka ČFL je ale velmi vyrovnaná, sedmého a osmnáctého dělí v tabulce deset bodů.

Varnsdorfu se na jaře daří o něco více než Jihočechům. Severočeši dokázali v druhé polovině sezony pětkrát vyhrát a třikrát remízovat.  V posledním soutěžním zápase Varnsdorf vyhrál na hřišti béčka Plzně vysoko 3:0, když se do střelecké listiny zapsali dvakrát Jiroušek a jednou Grubhoffer. Dynamo se se Severočechy střetlo naposledy v polovině září loňského roku. Jihočeši nakonec zaslouženě vyhráli, přesto ale bylo jejich vítězství šťastné, když jedinou branku utkání vstřelil ve druhé minutě nastavení Martin Jasanský.

Fotbalisté Dynama odehráli poslední zápas doma na Složišti, kde se v jihočeském derby střetli s Pískem. V zajímavém utkání se sice Písečtí dostali rychle do vedení, jenže o konečné dělbě bodů rozhodl těsně před koncem stoper Pavel Novák.

Ač se oba celky při prvním pohledu na tabulku drží v klidném středu tabulky, bude středeční souboj velmi důležitý. Zatímco případnému vítězi se bude pět kol před koncem daleko lépe dýchat, poražený se může dostat do výrazných záchranářských problémů. Souboj Varnsdorfu s Dynamem začíná na severu Čech ve středu v 17:00 a my budeme průběh zápasu sledovat online.

Soupiska SK Slovan Varnsdorf
Brankáři: Jakub Kunc, Martin Vaňák, Lukáš Macháček
Obránci: Pavel Čapek, Ondřej Ginzel, Josef Hyka, Michal Křemen, Jakub Rezek, Jiří Stehlík, Aleš Vavroušek
Záložníci: Vlastimil Chod, Matěj Kotiš, Václav Ježdík, Martin Baláž, Lukáš Jakobovský, Petr Jiroušek, Jaroslav Jordák
Útočníci: Jiří Procházka, Eduar Formáček, Ladislav Grubhoffer.