Třetiligová rezerva českobudějovického Dynama se v jihočeském derby v České fotbalové lize rozešla s Pískem smírně 1:1. Hosté kontrolovali hru po většinu zápasu a jako první se také dostali do vedení, ale snaha mladíků vyústila v samém závěru ve vyrovnání. Střídající Smolen našel svým přízemním centrem Nováka a ten nasměroval míč z malého vápna mezi tyče.

Územní převaha zkušenějších fotbalistů Písku, větší počet jejich šancí a občasné náznaky útočných akcí domácích mladíků byly k vidění v prvním poločase utkání. Úvod naznačil, že by se mohlo hrát ve vysokém tempu, ale průběh půle ukázal spíš postupné útoky na obou stranách a rozvážnou rozehrávku. Hlavně na domácí straně ji kazilo množství nepřesných přihrávek. Jako první zahrozili Písečtí, když v 7. minutě pustil Zušťák balon na Polodnu a ten se ze strany řítil na Křížka. Na poslední chvíli mu do rány skočil Bambule a srazil míč na roh. O chvíli později zaváhal při vyběhnutí domácí brankář Křížek a měl štěstí, že Hrbáč nenasměroval svůj pokus do brány. Písecký tlak ustal na chvíli v 15. minutě a domácí si vytvořili první vážnější situaci. Po centru Hudsona Kučera hned vsítil branku. Ovšem pomezní rozhodčí měl praporek nad hlavou. Potlesk tribuny si ve 24. minutě vysloužil hostující Sleza, který se chytře zbavil Mrvy, odcentroval a kdyby Hrbáč nevzal míč z nohy Zušťákovi mohli se hosté radovat z vedení. Takhle se do něj dostali o čtyři minuty později, kdy míč z rohového kopu našel Romana Pivoňku a ten nohou poslal míč do sítě. Domácí měli problémy překonat píseckou soustředěnou obranu. Když už se jim to dařilo, bylo to většinou po průnicích a centreh z pravé strany hřiště. V závěru poločasu se takhle po centru Bakaly dostal do dobré šance Dobal, ale hlavou mířil na zadní tyči vedle.

Ve druhém poločase se přeci jen začali prosazovat více domácí, přičemž platilo, že jejich útoky šly výhradně přes pravou stranu hřiště, kde se dobře doplňovali obránce Bakala se záložníkem Hudsonem. V úvodu zatlačili domácí, ale po pár minutách hrál zase prim Písek. V 53. minutě se poněkolikáté v zápase špatně domluvili Křížek s obránci a míč odražený od Polodny se pomalu klouzal do opuštěné branky, ale Křížek se pro něj stihl vrátit. Hra dostala spád. Přibylo šancí na obou stranách a jak se blížil konec utkání, přibyla i nervozita a ostré zákroky, ke kterým přispěl svým stylem rozhodování sudí Průcha. Tomu se utkání vymykalo z rukou. V 55. minutě byl v dobré příležitosti Pivoňka, ale po rohu hlavičkoval vedle. Na druhé straně o dvě minuty později scházely centimetry k tomu, aby Kučeru mohl lépe trefit míč. V 68. minutě měl asi největší šanci domácích v dosavadního průběhu zápasu střídající Hojdar, který šel sám na Samoela, ale střílel jen do něj. O chvíli později se zase sám objevil před brankou, ale hlavičku nasměroval jen do země, odkud se míč odrazil mimo tři tyče. To už hráli domácí v tu dobu na tři obránce. Kouč Jurásek stáhl nevýrazného Mrv a nahradil o záložníkem Smolenem. K výraznějšímu tlaku to však domácím v závěru zápasu nepomohlo. Hosté v druhém poločase dokázali přidat i druhou branku, když se hlavou prosadil po standardní situaci Peroutka, ale pro předchozí faul v tlačenici hráčů ho rozhodčí neuznal. Všechno směřovalo k tomu, že hosté své těsné vedení udrží, ale v 89. minutě nacentroval střídající Smolen před branku a stoper Pavel Novák dokázal usměrnit jeho přízemní centr za brankáře Samoela a vystřelil domácím bod.

Fotogalerie