Zápas 27. kola Gambrinus ligy mezi Dynamem a pražskou Slavií skončil vítězstvím favorizované Slavie 2:0. Domácí byli v průběhu celého utkání fotbalovějším týmem a po zásluze se tak radovali ze zisku tří bodů. "Odpracovali jsme to sice na úrovni, ale na více jsme v dnešním zápase neměli," řekl po zápase trenér Dynama Pavel Tobiáš.

O osudu zápasu rozhodla především úvodní desetiminutovka, ve které byli domácí výrazně aktivnější. Jejich snaha pak také vyvrcholila vedoucí brankou. "Slavia si vytvořila úvodní tlak, který korunovala gólem po standardní situaci. V tu chvíli to pro nás bylo hodně složité. V průběhu poločase jsme se ale dostali docela dohry a dohráli jsme ho na úrovni," řekl po zápase trenér Dynama Pavel Tobiáš.

Jihočeši dokázali sice se Slavií držet ve druhém poločase krok, do výraznější gólové příležitosti se ale nedostali. "Ve druhém poločase se hrál fotbal nahoru dolu, domácí chtěli potvrdit výhru a my jsme chtěli naopak vyrovnat, takže se hrál docela dobrý fotbal," pokračoval Tobiáš, který litoval především situace, kdy byl dvacet minut před koncem jeho tým poslán do deseti. "Po vyloučení Hílka bylo vlastně už rozhodnuto. Vítězství Slavie bylo zasloužené, ale jinak musím říci, že moji hráči ten zápas v rámci možností odpracovali," krčil rameny budějovický trenér.

Na hře Dynama se také projevili skutečnosti, že trenér neměl k dispozici hned několik hráčů základní sestavy. "Absence vykartovaného Homoláče, zraněného Stráského a následně v průběhu zápasu zranění Horejše a vyloučení Hílka jsou pro Budějovice velké ztráty a to se na naší hře projevilo," uvědomoval si lodivod Dynama, který zároveň uznal, že na více jeho svěřenci v utkání neměli.


Trenér domácího celku Karel Jarolím mohl být po sérii nepřesvědčivých výsledků svých svěřenců konečně spokojen. Slavia odehrála proti Dynamo dobré utkání a v boji o titul si připsala důležité tři body. "Po těch předešlých zápasech, kdy nám chybělo nasazení a důraz, jsme udělali nějaké změny v sestavě a i když se nám ne všechno dnes povedlo, tak jsme na hřišti působili jako tým. Nikdo nic nevypustil a to vítězství bylo zasloužené," hodnotil utkání Jarolím.

Stejně jako Tobiáš pak i kouč Slavie souhlasil s tím, že o vývoji a konečném výsledku utkání rozhodla úvodní desetiminutovka. "Do utkání jsme vstoupili aktivně. Hned v úvodu měl velkou šanci Pavel Fořt a tam jsem se trošku obával, abychom s našimi šancemi nenakládali jako v předešlých zápasech. Naštěstí se nám ale podařilo v průběhu poločasu tu důležitou branku vstřelit," řekl dále Jarolím.

Přestože se v neděli v Edenu nehrál nějaký hvězdný fotbal, měli domácí fotbalisté i další možnosti ke skórování. "Měli jsme i další slušné střelecké příležitosti, abychom vstřelili další gól. To se nám ale podařilo až při proměněné penaltě. Vzhledem k dalším zápasům to pro nás bylo velice důležité vítězství. Po té sérii nezdarů by nám to vítězství mělo pomoci především po psychické stránce," uvědomuje si Jarolím, jehož tým čeká ve středu odvetné utkání poháru ČMFS na hřišti Slovácka.